Annonce
Hedensted

Borgmester efter smitte-stigning i Hedensted: Vi skal tilbage i sporet

Når en kommune har flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere over en uge, kommer den på Seruminstituttets bekymringsliste. Nye tal lørdag placerede Hedensted Kommune på listen med et såkaldt incidenstal på 21,4. Søndag var tallet dalet til 17,1. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune kom lørdag på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, da nye tal viste, at 10 borgere er testet positive med covid-19 den seneste uge. Tallet giver ikke anledning til nye restriktioner, men borgmesteren opfordrer alle til at opretholde retningslinjerne.

Hedensted: Det giver ikke anledning til nye, lokale restriktioner, at Hedensted Kommune lørdag kom på sundhedsmyndighedernes corona-liste over områder, der skal holdes skarpt øje med.

I løbet af ugen, fra lørdag til lørdag, er i alt 10 borgere i kommunen testet positive med covid-19, og det svarer til 21,4 smittede per 100.000 indbyggere. Søndag var det tal dalet til 17,1.

Borgmester Kasper Glyngø (S) tager udviklingen alvorligt, men advarer samtidig mod at gå i panik.

Annonce

- Det her er større end den enkelte, og derfor er det vigtigt, at alle bakker op. Vi skal ikke blive paniske, men hvis man har været lidt tilbagelænet i forhold til restriktionerne den seneste tid, så skal man tilbage i rette spor, siger Kasper Glyngø.

Ingen hotspot

Smitten i Hedensted er ikke relateret til en enkelt begivenhed eller koncentreret i noget specielt område, men er spredt ud over hele kommunen.

- Vi har ikke noget corona hotspot, og derfor er Styrelsen for Patientsikkerhed ikke særligt bekymrede over den udvikling, der har været i vores kommune. Der er heller ikke konstateret nye smittede fra lørdag til søndag, og derfor er tallet faldet lidt. Men det er klart, at vi holder skarpt øje med udviklingen, og hvis smitten stiger igen, er vi parate til at sætte en række tiltag i gang, siger Kasper Glyngø.


Styrelsen for Patientsikkerhed er opmærksomme på udviklingen i Hedensted Kommune, men vil ikke tage særlige initiativer på baggrund af situationen i weekenden, da der er tale om et lavt antal borgere samlet set.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Kommuneledelsen mødtes allerede torsdag i sidste uge for at opdatere den handlingsplan, der bla. sætter retningslinjerne for, hvad den enkelte arbejdsplads skal gøre, når en medarbejder konstateres smittet. Heraf fremgår det fx, at plejepersonale skal testes hver sjette uge.

Annonce

Tiltag kan komme på tale

- Vi har hele tiden haft en handlingsplan, og vi opdaterer den ofte. Som kommune kan vi ikke gå ind og udstede deciderede forbud, det er kun Folketinget og regeringen, der kan gøre det. Men vi kan tage hånd om de større arrangementer, der er planlagt i kommunen, og vi kan lave regler for de kommunale institutioner, siger Kasper Glyngø.

Hvis smitten fortsætter i den forkerte retning, kan det blandt andet komme på tale at vende tilbage til nogle af de tidligere tiltag med fx besøgsforbud på plejecentre, fjernundervisning på skoler, og at forældre ikke må træde indenfor i daginstitutioner.

- Der er vi ikke endnu, og jeg tror på, vi kan undgå at komme der, hvis alle husker at gøre en indsats og følge retningslinjer omkring fx afspritning og afstand, siger Kasper Glyngø.

Hedensted Kommune er lige nu i gang med at overveje, om nogle af kommunens egne arrangementer skal udskydes, som fx en grundlovsceremoni for nye statsborgere på lørdag.


Er man blevet lidt tilbagelænet, så kom tilbage i rette spor, så vi kan finde det lave niveau igen, som vi hele tiden har haft i Hedensted Kommune.

Kasper Glyngø (S), borgmester
Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce