Annonce
Hedensted

Borgmester efter smitte-stigning i Hedensted: Vi skal tilbage i sporet

Når en kommune har flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere over en uge, kommer den på Seruminstituttets bekymringsliste. Nye tal lørdag placerede Hedensted Kommune på listen med et såkaldt incidenstal på 21,4. Søndag var tallet dalet til 17,1. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune kom lørdag på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, da nye tal viste, at 10 borgere er testet positive med covid-19 den seneste uge. Tallet giver ikke anledning til nye restriktioner, men borgmesteren opfordrer alle til at opretholde retningslinjerne.

Hedensted: Det giver ikke anledning til nye, lokale restriktioner, at Hedensted Kommune lørdag kom på sundhedsmyndighedernes corona-liste over områder, der skal holdes skarpt øje med.

I løbet af ugen, fra lørdag til lørdag, er i alt 10 borgere i kommunen testet positive med covid-19, og det svarer til 21,4 smittede per 100.000 indbyggere. Søndag var det tal dalet til 17,1.

Borgmester Kasper Glyngø (S) tager udviklingen alvorligt, men advarer samtidig mod at gå i panik.

Annonce

- Det her er større end den enkelte, og derfor er det vigtigt, at alle bakker op. Vi skal ikke blive paniske, men hvis man har været lidt tilbagelænet i forhold til restriktionerne den seneste tid, så skal man tilbage i rette spor, siger Kasper Glyngø.

Ingen hotspot

Smitten i Hedensted er ikke relateret til en enkelt begivenhed eller koncentreret i noget specielt område, men er spredt ud over hele kommunen.

- Vi har ikke noget corona hotspot, og derfor er Styrelsen for Patientsikkerhed ikke særligt bekymrede over den udvikling, der har været i vores kommune. Der er heller ikke konstateret nye smittede fra lørdag til søndag, og derfor er tallet faldet lidt. Men det er klart, at vi holder skarpt øje med udviklingen, og hvis smitten stiger igen, er vi parate til at sætte en række tiltag i gang, siger Kasper Glyngø.


Styrelsen for Patientsikkerhed er opmærksomme på udviklingen i Hedensted Kommune, men vil ikke tage særlige initiativer på baggrund af situationen i weekenden, da der er tale om et lavt antal borgere samlet set.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Kommuneledelsen mødtes allerede torsdag i sidste uge for at opdatere den handlingsplan, der bla. sætter retningslinjerne for, hvad den enkelte arbejdsplads skal gøre, når en medarbejder konstateres smittet. Heraf fremgår det fx, at plejepersonale skal testes hver sjette uge.

Annonce

Tiltag kan komme på tale

- Vi har hele tiden haft en handlingsplan, og vi opdaterer den ofte. Som kommune kan vi ikke gå ind og udstede deciderede forbud, det er kun Folketinget og regeringen, der kan gøre det. Men vi kan tage hånd om de større arrangementer, der er planlagt i kommunen, og vi kan lave regler for de kommunale institutioner, siger Kasper Glyngø.

Hvis smitten fortsætter i den forkerte retning, kan det blandt andet komme på tale at vende tilbage til nogle af de tidligere tiltag med fx besøgsforbud på plejecentre, fjernundervisning på skoler, og at forældre ikke må træde indenfor i daginstitutioner.

- Der er vi ikke endnu, og jeg tror på, vi kan undgå at komme der, hvis alle husker at gøre en indsats og følge retningslinjer omkring fx afspritning og afstand, siger Kasper Glyngø.

Hedensted Kommune er lige nu i gang med at overveje, om nogle af kommunens egne arrangementer skal udskydes, som fx en grundlovsceremoni for nye statsborgere på lørdag.


Er man blevet lidt tilbagelænet, så kom tilbage i rette spor, så vi kan finde det lave niveau igen, som vi hele tiden har haft i Hedensted Kommune.

Kasper Glyngø (S), borgmester
Annonce
Horsens For abonnenter

Efter ballade med aggressiv dement mand: Nu er der kommet ro hos Jonas på Klovenhøjvej

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Par fik besøg af ublu biltyv: Det er sgu' flabet at komme her, vise sit ansigt og have en helt klar plan

Odder For abonnenter

'Nybyggerne' øvede sig først på et sommerhus: Caroline og Reece går op i de mindste detaljer

Podcast

Tøjbutik: Coronakrisen har givet mig en bedre økonomi

Horsens For abonnenter

Statsadvokat afviser klage over politiet i sag om aggressiv dement mand

Politi: Alle Kongsberg-ofre blev dræbt med stikvåben

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Odder

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Odder

Børnene voksede fra fodbold og skydning, så nu vil far i byrådet

AC Horsens For abonnenter

Fik et skud af egen medicin: Disse ting lærte AC Horsens i uskøn pointdeling mod Vendsyssel

Odder

Kørte fra Odder til Gudme for at se håndbold lørdag: Kampen blev dog først spillet søndag

Annonce