Annonce
Hedensted

Borgmester efter smitte-stigning i Hedensted: Vi skal tilbage i sporet

Når en kommune har flere end 20 smittede pr. 100.000 indbyggere over en uge, kommer den på Seruminstituttets bekymringsliste. Nye tal lørdag placerede Hedensted Kommune på listen med et såkaldt incidenstal på 21,4. Søndag var tallet dalet til 17,1. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune kom lørdag på sundhedsmyndighedernes bekymringsliste, da nye tal viste, at 10 borgere er testet positive med covid-19 den seneste uge. Tallet giver ikke anledning til nye restriktioner, men borgmesteren opfordrer alle til at opretholde retningslinjerne.
Annonce

Hedensted: Det giver ikke anledning til nye, lokale restriktioner, at Hedensted Kommune lørdag kom på sundhedsmyndighedernes corona-liste over områder, der skal holdes skarpt øje med.

I løbet af ugen, fra lørdag til lørdag, er i alt 10 borgere i kommunen testet positive med covid-19, og det svarer til 21,4 smittede per 100.000 indbyggere. Søndag var det tal dalet til 17,1.

Borgmester Kasper Glyngø (S) tager udviklingen alvorligt, men advarer samtidig mod at gå i panik.

- Det her er større end den enkelte, og derfor er det vigtigt, at alle bakker op. Vi skal ikke blive paniske, men hvis man har været lidt tilbagelænet i forhold til restriktionerne den seneste tid, så skal man tilbage i rette spor, siger Kasper Glyngø.

Annonce

Ingen hotspot

Smitten i Hedensted er ikke relateret til en enkelt begivenhed eller koncentreret i noget specielt område, men er spredt ud over hele kommunen.

- Vi har ikke noget corona hotspot, og derfor er Styrelsen for Patientsikkerhed ikke særligt bekymrede over den udvikling, der har været i vores kommune. Der er heller ikke konstateret nye smittede fra lørdag til søndag, og derfor er tallet faldet lidt. Men det er klart, at vi holder skarpt øje med udviklingen, og hvis smitten stiger igen, er vi parate til at sætte en række tiltag i gang, siger Kasper Glyngø.


Styrelsen for Patientsikkerhed er opmærksomme på udviklingen i Hedensted Kommune, men vil ikke tage særlige initiativer på baggrund af situationen i weekenden, da der er tale om et lavt antal borgere samlet set.

Kasper Glyngø (S), borgmester


Kommuneledelsen mødtes allerede torsdag i sidste uge for at opdatere den handlingsplan, der bla. sætter retningslinjerne for, hvad den enkelte arbejdsplads skal gøre, når en medarbejder konstateres smittet. Heraf fremgår det fx, at plejepersonale skal testes hver sjette uge.

Annonce

Tiltag kan komme på tale

- Vi har hele tiden haft en handlingsplan, og vi opdaterer den ofte. Som kommune kan vi ikke gå ind og udstede deciderede forbud, det er kun Folketinget og regeringen, der kan gøre det. Men vi kan tage hånd om de større arrangementer, der er planlagt i kommunen, og vi kan lave regler for de kommunale institutioner, siger Kasper Glyngø.

Hvis smitten fortsætter i den forkerte retning, kan det blandt andet komme på tale at vende tilbage til nogle af de tidligere tiltag med fx besøgsforbud på plejecentre, fjernundervisning på skoler, og at forældre ikke må træde indenfor i daginstitutioner.

- Der er vi ikke endnu, og jeg tror på, vi kan undgå at komme der, hvis alle husker at gøre en indsats og følge retningslinjer omkring fx afspritning og afstand, siger Kasper Glyngø.

Hedensted Kommune er lige nu i gang med at overveje, om nogle af kommunens egne arrangementer skal udskydes, som fx en grundlovsceremoni for nye statsborgere på lørdag.


Er man blevet lidt tilbagelænet, så kom tilbage i rette spor, så vi kan finde det lave niveau igen, som vi hele tiden har haft i Hedensted Kommune.

Kasper Glyngø (S), borgmester
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Tømrer-lærling fik sølvmedalje

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Danmark For abonnenter

For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Annonce