Annonce
Horsens

Borgmester: Den bygning skal væk

Den bevaringsværdige Nopa Nordic-bygning, som ligger ud til Strandpromenaden, skal rives ned for at gøre plads til nyt byggeri. Arkivfoto
Annonce
byrådsmøde

horsens - Hvorfor ikke ombygge Nopa Nordic-bygningen til lejligheder og kontorer?

Kommentaren kom tirsdag aften fra Ingerlise Thaysen (V), inden byrådet besluttede at sende den store lokalplan for arealet, hvor Nopa Nordic og Jernlageret i dag ligger på Nordhavnen, i offentlig høring.

Ingerlise Thaysen stemte for at sende planen i høring, men undrede sig over, at ingen havde indvendinger imod nedrivningen af Nopa-bygningen, som lokalplanen gør mulig. Hendes undren var særligt rettet mod Ole Pilgaard Andersen (DF), formand for kommunens teknik- og miljøudvalg.

- Ole Pilgaard Andersen har tidligere flere gange påpeget, at vi skal bevare gamle bygninger, f.eks. da vi i 2015 behandlede en sag om nedrivningen af en gammel lade i Brædstrup. Jeg undrer mig over, at der ikke denne gang skal indhentes en udtalelse fra museet osv. som i 2015, sagde Ingerlise Thaysen med henvisning til en tidligere sag, hvor det blev besluttet at nedrive en stenlade ved Ring Præstegård.

En beslutning, som Enhedslisten og Dansk Folkeparti dengang stemte imod.
Annonce

Passer ikke ind

Nopa-bygningen er klassificeret som en bevaringsværdig bygning med en såkaldt save-værdi på 4. Ligesom stenladen ved Ring Præstegård var.

Men der er forskel, påpegede Ole Pilgaard Andersen.

- Det her er en industribygning, som ikke passer ind i det miljø, som vi tilstræber i området. Laden var et hus bygget af flækkede kampesten. Det var et levn fra en gammel præstegård, men da var det Venstre, der kom med en bulldozer og ville rive den ned, gav Ole Pilgaard Andersen igen.

Borgmester Peter Sørensen (S) gjorde det klart, at det ikke kan komme på tale at bevare den gamle bygning.

- Den bygning skal væk. Det kan ikke betale sig at bevare den. Vi har brug for moderne familiebyggeri, og det er ikke muligt at bevare bygningen i den forbindelse, sagde han.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce