Annonce
Hedensted

Borgmester: Borgerne er en del af løsningen i det her

Borgmester Kasper Glyngø (S) opfordrer til, at vi alle hjælper hinanden gennem corona-krisen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hedensted Kommune går torsdag morgen i gang med at planlægge, hvordan man skal håndtere, at det meste af Danmark nu går i stå som følge af coronavirus. Borgmester Kasper Glyngø opfordrer borgerne til at være med til at hjælpe.

Hedensted: Hvem skal passe børnene, når de ikke skal i skole eller børnehave, hvordan sikrer man sig, at smitte ikke bringes ud til svage ældre? De og hundredvis af andre spørgsmål skal kommuneledelsen i Hedensted Kommune have styr på her til morgen, fortæller borgmester Kasper Glyngø (S).

- Vi har en lang dosmerseddel, som vi skal have styr på. Jeg synes, det er en fornuftig reaktion, som statsministeren kom med i går. I løbet af tirsdag og onsdag tror jeg, at alvoren rigtigt gik op for folk, man er nok blev overrasket over det omfang. Danmark har jo nærmeste ikke oplevet noget ligende siden krigen, siger borgmester Kasper Glyngø.

Han forventer, at kommunen i løbet af formiddagen kan komme med en mere officiel udmelding. I første omgang kan borgerne henvende sig via de normale kanaler mht til spørgsmål. Det kan eksempelvis være i forhold til pasning af børn. Torsdag og fredag kan dem, der har behov for det, blive passet, men hvordan nødberedskabet bliver fra på mandag, hvor institutionerne er helt lukkede, ved man endnu ikke.

- Borgerne en del af løsningen i den her situation. Hvis man eksempelvis har et forældrepar, hvor begge skal på arbejde, fordi de varetager kritiske funktioner, kunne naboen måske tilbyde pasning, siger borgmesteren.

Annonce

Problem at vi ikke får viden om smittede

Hedensted Kommune har ikke fået officiel meldinger om, at der er personer, bosiddende i kommunen, der er testet positivt for coronavirus.

- Jeg har kun hørt via andre kilder, at der er folk, der er smittede eller i karantæne, men jeg er sikker på, at det er der. Det er faktisk et problem for os, at vi ikke får besked, for vi kan jo risikere, at en hjemmeplejer kommer ud til en borger, der er smittet og derfor bringer smitten videre, forklarer Kasper Glyngø.

En række borgmestre opfordrede forleden til, at sundhedsmyndighederne deler viden om smittede med kommunerne, men det er ikke sket endnu.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce