Annonce
Odder

Borgmester: Analyse er godt udgangspunkt for ny erhvervsstrategi

Borgmester Uffe Jensen (V) mener, at den netop offentliggjorte erhvervsanalyse er et godt og vigtigt reskab for politikernes arbejde med en kommunal erhvervsstrategi. Foto: Søren E. Alwan
En ny analyse af erhvervslivet i Odder Kommune fremhæver styrker, udfordringer og potentialer. Analysen bliver grundlaget for politikernes arbejde med en erhvervsudviklingsstrategi, der skal styrke kommunens indsats.
Annonce

Odder: Der er ikke nogen konklusioner, der falder markant i øjnene i den netop offentliggjorte erhvervsanalyse, som rådgivningsvirksomheden Pluss har udarbejdet.

Analysen kommer til at danne grundlag for politikernes arbejde med at udarbejde strategien, der skal sætte retningen for Odder Kommunes indsats på erhvervsområdet i de kommende år. Og det er en stor hjælp, mener borgmester Uffe Jensen (V).

- Vi har fået et godt udgangspunkt, der giver os et overblik over det lokale erhvervsliv, og de muligheder vi har for at skabe gode rammebetingelser. Det er helt afgørende for kommunen, at vi har et stærkt erhvervsliv, der bidrager til vækst og udvikling, siger borgmesteren.

Annonce

Erhvervslivet inddraget

I analysen er virksomheder blevet inddraget gennem gruppeinterviews, spørgeskemaer og en erhvervskonference i efteråret 2018. Derudover er der hentet data fra registre, statistikker og rapporter. Alt sammen har dannet grundlag for en rapport, der beskriver kommunens potentialer, udfordringer, muligheder og risici.

- Det har været en god proces, hvor erhvervslivet bredt er blevet inddraget på mange områder, så vi er sikre på, at vi udvikler en strategi, der rammer rigtigt. Vi er glade for, at der også er kommet forslag til forbedringer, så vi kan styrke indsatsen fremover, og der er nogle områder, hvor vi skal være mere proaktive, siger Uffe Jensen.

Spørgeskemaundersøgelsen viser bl.a., at tre fjerdedele af de adspurgte virksomheder forventer at have en positiv årlig vækst inden for de næste 3-5 år. I de årlige erhvervsklimamålinger fra Dansk Byggeri og Dansk Industri har Odder Kommune de seneste tre år ligget blandt de ti mest erhvervsvenlige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Corona-epicenter på Aarhus Ø: 18 sejlere smittet efter træningslejr i Aarhus

Annonce