Annonce
Brædstrup

Borgmester ønsker mere liv på sygehusgrund

De tidligere sygeplejeboliger på Skovbrynet 3 A-C bliver i øjeblikket brugt til at huse flygtninge. Mange af lejlighederne står dog tomme, og de vil være oplagt til salg til en ejendomsinvestor, mener borgmester Peter Sørensen. Arkivfoto

De tomme sygehusbygninger i Brædstrup er oplagt til at udvikle til et nyt boligområde, mener borgmester Peter Sørensen (S). Lokal Venstre-politiker bakker op.

Brædstrup: De tidligere sygeplejeboliger på Skovbrynet 3 og de tomme sygehusbygninger på Sygehusvej i Brædstrup er et oplagt sted til at udvikle et nyt boligområde. Det mener borgmester Peter Sørensen (S), som bakkes op det lokale byrådsmedlem Jørgen Korshøj fra Venstre.

De tidligere sygehusbygninger har stået tomme, siden Brædstrup Sygehus lukkede, mens Horsens Kommune har lejet sygeplejeboligerne på Skovbrynet 3 af Region Midtjylland som midlertidige boliger for flygtninge.

Det lejemål udløber i 2018, og hvis der ikke er brug for bygningerne til integrationsindsatsen, mener borgmester Peter Sørensen, at det kunne være værd at kigge lidt længere ind i fremtiden for området.

- Regionen skal på et tidspunkt gøre sig nogle overvejelser om, hvad den vil med de resterende bygninger. Der ligger nogle gamle beslutninger i regionen omkring salg af arealerne på blandt andet Skovbrynet 3. Hvis og når regionen ønsker at kigge på det, så er det et interessant areal for alle, siger Peter Sørensen.

Annonce

Jeg synes, her ligger et potentiale for et godt byfornyelsesprojekt for fremtiden. Det vil også være godt for Brædstrup.

Peter Sørensen (S), borgmester

Godt for Brædstrup

Borgmesteren peger på, at netop sygeplejeboligerne er nemme for en investor at omdanne til lejligheder, mens de tomme sygehusbygninger kan fjernes til fordel for et nyt boligbyggeri. Her skal kommunen nok være behjælpelig med en lokalplan, oplyser borgmesteren.

- Jeg vil gerne understrege, at vi som kommune på ingen måder presser på. Jeg løfter blot opmærksomheden på det, fordi man også af og til skal kigge på sin by med det lange sigte for øje. Jeg synes, her ligger et potentiale for et godt byfornyelsesprojekt for fremtiden. Det vil også være godt for Brædstrup, siger Peter Sørensen.

Brug for seniorboliger

Venstres Jørgen Korshøj var for et par år siden med til at skrive byudvikling af sygehusgrundene med ind i udviklingsplanen for Brædstrup, så han ser god fornuft i at få udviklet området.

- Jeg synes, det er fornuftigt, hvis vi kan få udviklet sygehusgrundene. Der er tomme bygninger, og sygeplejeboligerne tager kun et par flygtninge om måneden, så har vi ikke behov for dem mere. Brædstrup har til gengæld brug for nogle flere seniorboliger. Små ældrevenlige boliger er en mangelvare i Brædstrup, siger Jørgen Korshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

HIC

Ny HIC-spiller kan få debut søndag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];