Annonce
Odder

Borgernes opråb til politikerne: Der skal flere penge til skoler og daginstitutioner

Som noget nyt i år var der live afstemninger via mobiltelefonen på nogle af de områder, som skal prioriteres i budgetforhandlingerne. Foto: Mathias Mundbjerg
Det skal ikke være på bekostning af de varme hænder, at der skal investeres i midtbyen. Det var en af de konklusioner, der kunne drages af tirsdagens budgetborgermøde, hvor 56 borgere og politikere stemte om udvalgte anlægs- og driftsopgaver.
Annonce

Odder: Det kan godt være, at flertallet i byrådet gerne vil poste mange millioner i udvikling af midtbyen, men spørger de borgerne, så skal man hellere investere i klimaforbedringer, kommunale bygninger og en ny daginstitution i Bendixminde.

Det var i hvert fald resultatet af den afstemning, som deltagerne i budgetborgermødet tirsdag aften deltog i.

Deltagerne bedt om at prioritere, hvilke tre ting inden for drift og anlæg, der var vigtigst, og hvilke tre ting, der var mindst vigtige at investere i.

I den sidste runde var resultatet klart. Nye p-pladser, folkepark ved Rådhuset og nyt udseende på Åbygade var på de flestes udsæt til der er penge i kassen-liste.

- Jeg er så glad for, at vi ikke skal have en græsplæne ved rådhuset og et parkeringshus, sagde byrådsmedlem Elvin Hansen (S) som kommentar til den afstemning.

Jeg synes, man skulle flytte biblioteket over i Vitapark, så Vitapark kan blive attraktiv.

Mikkel, mødedeltager

Annonce

Som at tisse i bukserne

Ligeså sikre var deltagerne på, at de penge, der er - og gerne lidt flere - skal bruges på de yngste og skolerne.

- Det er som at tisse i bukserne, hvis ikke der investeres i at skabe robuste børn, sagde Ingeborg Holm, der sidder i bestyrelsen for de fire landsbyordninger i Gylling, Hundslund, Saxild og Hou.

Under politikerrunden var flere politikere inde på at ville slette den gæld på samlet set ni millioner kroner, som skolerne flytter foran sig. Men det er ikke nok, hvis man spørger nogle af mødets deltagere.

- Hvis man bare sanerer gælden, genereres der et nyt underskud næste år. Man er nødt til at se på grundtildelingen, som ikke er tilstrækkelig, sagde Torben Madsen, der er fællestillidsrepræsentant for lærerne i Odder Kommune.

- Og så kan man fjerne hverdagseffektiviseringerne på dagtilbudsområdet. Jeg vil hellere betale mere for bedre kvalitet, sagde Trine Varming.

Annonce

Plads til forbedring

Afstemningerne på årets budgetborgermøde var et nyt tiltag i et forsøg på at gøre borgermødet mere levende og relevant for deltagerne. Og det virkede tilsyneladende, selvom der var masser af ideer til, hvordan det kunne forbedres til næste gang.

- Der kunne måske godt have været nogle mere håndgribelige og konkrete miljøinitiativer at stemme på, sagde en i salen.

Overordnet set var der dog mere taletid til deltagerne end tidligere.

- Jeg synes det fungerede godt, sagde blandt andre Trine Varming.

Der blev snakket flittigt rundt om ved bordene, hvor både politikere, embedsmænd og almindelige borgere var blandet for at lytte til hinandens synspunkter. Foto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce