Annonce
Brædstrup

Borgerne får et kig: Byparkens nye look præsenteres på borgermøde i efteråret

Der laves flere små grønne lommer og mere plads til leg, når Folkeparken fra næste år gennemgår en større renovering og forskønnelse som led i områdefornyelsen. Foto: Henrik Sandvad
Arbejdet med at udforme og designe den nye, forbedrede bypark i Brædstrup er godt i gang. De nye ideer for den kommende Folkepark præsenteres på et borgermøde i efteråret.
Annonce

Brædstrup: Interesserede kan snart få et indblik i, hvad der skal ske med byens park, Folkeparken, og hvad den kommer til at indeholde

I løbet af efteråret vil Horsens Kommune holde et borgermøde, hvor skitseprojektet for  Folkeparken vil blive præsenteret. Det oplyser projektlederen for områdefornyelsen i Brædstrup.

- Vi besluttede fra starten, at det er en god proces med to borgermøder. En i den spæde start for projektet for at få de lokale med på råd for at få at vide, hvad er vigtigst i projektet, og hvilke udtryk parken skal have. Nu vil vi gerne have et opfølgende borgermøde, hvor der mere er orientering for de interesserede, nu da projektet i store træk er lagt fast. Borgermødet holdes i løbet af efteråret, men vi har på nuværende tidspunkt ikke lagt os fast på en mere konkret dagsorden og dato endnu, siger Jens Friis-Pedersen.

Annonce

Flere uderum i parken

Det er landskabsarkitektfirmaet Landplus, som står for at få byens ideer omsat til en ny og forbedret bypark.

I det dispositionsforslag, som Horsens Byråd vedtog før sommerferien, er der lagt op til at parken fremover får flere grønne lommer til ophold. Der etableres en ny hovedindgang, og derudover drænes parkens våde områder for vand, og der etableres en rekreativ sø, som byens borgere og gæster kan få glæde af.


Der er en stor interesse for parken og en stor stolthed i byen over Folkeparken.

Jens Friis-Pedersen, projektleder Horsens Kommune


Ifølge forslaget til Folkeparkens revitalisering skal der også etableres flere stier i parken, og der etableres en ny legeplads med blandt andet klatreskulptur, kæmpegynger og bålplads.

Annonce

Færdig næste sommer

Anlægsfasen forventes ifølge projektlederen at gå i gang i foråret 2021, og parken forventes at stå færdig inden sommerferien næste år.

- Det er en foreløbig tidsplan, fordi der er så meget, der stadig kan skubbe tidsplanen, når vi er så tidligt i processen, siger Jens Friis-Pedersen.

Folkeparken deles op i forskellige zoner, hvor der er mulighed for ophold eller bevægelse og leg. Det store grønne fællesområde skal fortsat ligge græs til større arrangementer såsom Bakkelandets Byfest. De røde område mod nord er der, hvor byens kommende aktivitetspark skal ligge. Kort: Horsens Kommune

Forskønnelsen af Folkeparken er et af de vigtige elementer i den igangværende områdefornyelse, og kort før sommerferien fik netop byens park tildelt 1,9 mio. kr. mere af byrådet, så den samlede sum til revitalisering af parken nu er på 4,9 mio. kr.

- Der er en stor interesse for parken og en stor stolthed i byen over Folkeparken. I forhold til områdefornyelse, som handler om at skabe flere mødesteder i det offentlige rum og bringe historien ind og trække naturen og det grønne ind i byen, så er Folkeparken et vigtigt element. Historien spiller også ind i forhold i genskabelsen af en ny hovedindgang, som er den store stolthed for mange i projektet, siger Jens Friis-Pedersen.

Annonce

Banetorv forsinket

Projektlederen oplyser samtidig, at etableringen af den kommende Banesti og Banetorv i midtbyen godt kan trække længere ud end tidligere udmeldinger. Her arbejder man på en anlægsfase, som strækker sig over efteråret og foråret næste år.

-  I sådanne komplekse projekter er det meget svært at lægge sig fast på en tidsplan i de tidlige projekteringsfaser og garantere, at den holder helt i sidste ende, når der kan være så mange uforudsete faktorer, der kan spille ind undervejs. Men vi forventer stadig, at Banetorvet og Banestien står færdig til næste år, siger Jens Friis-Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce