Annonce
Ikast-Brande

Borgermøde sætter fokus både på nye boliger og på medborger-kulturhus

BDO-bygningen i Ejstrupholm er i god stand, så det kan blive forholdsvis let at indrette stedet til et medborger-kulturhus. Foto: Peter Hald
18. maj inviterer Ejstrupholms lokalråd til en vigtig debat om byens udvikling.

Ejstrupholm: Lokalrådet i Ejstrupholm har meget på dagsordenen, når man inviterer alle borgere ind til borgermøde onsdag 18. maj klokken 19 i Ejstrupholm Hallen.

Et af emnerne bliver nye boliger. På årsmødet i marts kom det frem, at der var ønsker til forskellige boligtyper, senior boliger, seniorboligfællesskaber, lejeboliger, alment boligbyggeri samt ikke mindst også nye byggegrunde.

Ligeledes blev sløret også løftet omkring mulighed for etablering af et medborger-og kulturhus i BDO-bygningen på torvet i Ejstrupholm.

Annonce

- Ejstrupholm har igennem flere år arbejdet ihærdigt med Sløjfeprojektet, og resultatet er imponerende med legeplads, svævebane, multibane, MTB bane, blot for at nævne nogle, samt at Lystanlægget er igennem en fantastisk flot forandring. Så lokalrådet vil derfor gerne følge op på borgernes ønsker og kæmpe engagement og sætter derfor spot on på Ejstrupholms fortsatte udviklingsplaner med de gode spørgsmål, lyder det fra Kirsten Hoffmann fra lokalrådet.

Nogle af de spørgmål man skal diskutere på mødet 18. maj bliver blandt andet: Hvilke typer af boliger er der behov for? og hvor skal de nye byggegrunde ligge? Og derefter drøfter man også, om Ejstrupholm skal have et medborger- og kulturhus.

Mere liv i byen

Med hensyn til det sidste har BDO-bygningens ejer John Høj Pedersen lagt op til, at man kan etablere et medborger- og kulturhus i bygningen på favorable vilkår - det vil blandt andet sige en lav husleje. Det skal ske for at skabe mere liv i midtbyen og flere aktiviteter.

Ideerne til aktiviteter spænder vidt - kreative udfoldelser, fællesspisning, foredrag, kortspil, hyggesnakke, bankospil, lektiecafe, ungemiljøer, børnefødselsdage og meget mere. Ikke mindst kan man også bruge BDO-bygningen som iværksætterhus med kontorfaciliteter for virksomheder.

- Hvad vil vi gerne bruge et medborger-kulturhuset til, og hvad kan samle os? Og hvilke modeller for økonomisk finansiering kan sættes i spil?, lyder det fra lokalrådet.

Aftenens program er et kort oplæg ved Bo Thorup omkring tidligere og nuværende udviklingsplaner med efterfølgende brainstorming. Derpå et kort oplæg fra Kirsten Hoffmann og John Høj omkring medborger-kulturhuset med efterfølgende drøftelser for til sidst at følge op på aftenens forskellige input.

Lokalrådets forventninger er, at der efter mødet nedsættes styregrupper til det videre arbejde både indenfor boliger byggegrunde og medborger-kulturhus, såfremt der er stemning for det.

Annonce
Hedensted For abonnenter

Tiltalte i sag om millionbedrageri afviser alt: Vi anede ikke, der foregik noget ulovligt, før vi blev anholdt

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gruppen af 80+ eksploderer i Horsens Kommune: Fra 2024 er der brug for et nyt plejehjem hvert år for at sikre en plejebolig til alle, der har behov

Horsens For abonnenter

Før kiggede folk overbærende: Nu snører Kaare boksehandskerne og får stød i hjernen for at undgå ukontrollerede bevægelser

AC Horsens

AC Horsens jagter en matchbold: Tre ting gør holdet til favorit på den svære udebane i Nykøbing

Kultur

I gamle dage var der ikke meget at råbe hurra for i Horsens Statsfængsel - dét var der tirsdag

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Horsens

Det skal være slut med graffiti og knuste ruder: Ejer af øjebæ ved Vejlevej har købt øvrige ejere ud for at forskønne skæmmet ejendom

Sport For abonnenter

Kommentar: Mesterskabet er langt væk - derfor er HIC nødt til at fordele lønkronerne anderledes, hvis man vil retur til finalerne

Horsens

Livlig debat om forsvars-forbeholdet: Bliver det dyrere, hvis vi siger ja, og bliver Danmark mere sikkert?

Erhverv

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Brædstrup

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Hedensted For abonnenter

Få overblikket her: Er fjernvarmen på vej til din by?

Horsens

Omdiskuteret skulpturallé har fået sit gennembrud, og flere skulpturer er på vej: Formand foreslår, at der rejses et attraktions-skilt ved motorvejen

Annonce