Annonce
Debat

Borgerligt pres sikrer Danmark som grønt landbrugsland

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Efter et langt forhandlingsforløb har vi indgået en bred politisk aftale, der sikrer en grøn omstilling af landbruget.

Med det borgerlige præg på aftalen er Danmark ikke længere bare et landbrugsland. Danmark vil fremover være et grønt landbrugsland. Og det kan vi godt være stolte af.

I aftalen har vi sikret flere penge til, at landmændene kan investere i den grønne omstilling. Det er nemlig lykkedes os at skaffe næsten fire mia. kr. til grønne investeringer i landbruget. Endda til trods for, at regeringen i lang tid nægtede at finde de nødvendige midler.

Annonce

Det betyder, at vi med aftalen nu udvikler erhvervet frem for at afvikle det og sikrer gode danske produktionsarbejdspladser.

Niels Flemming Hansen

Det betyder, at vi med aftalen nu udvikler erhvervet frem for at afvikle det og sikrer gode danske produktionsarbejdspladser.

I regeringens oprindelige udspil var over 10.000 arbejdspladser truet. Var disse nedlagt, ville det betyde et økonomisk tab for det danske samfund. Dette scenarie forhindres nu og giver os dermed endnu en grund til at være glade.

Vores aftale sikrer samtidig unge landmænd etableringsstøtte, således vi hjælper dem, der skal bære dansk landbrug videre.

Aftalen sikrer ligeledes, at der i fremtiden er et ordentligt fagligt grundlag for indsatser for landbruget. I fremtiden vil nemlig bruges "second opinion"-analyser. Det er vigtigt, fordi vi aldrig må basere udledninger på et enkelt universitets opgørelse - og slet ikke på røde partiers mavefornemmelse.

Alt i alt er vi altså glade for og stolte af at have forhandlet en aftale på plads, der ikke alene gavner landbrugets grønne omstilling, men ligeledes fordrer arbejdskraft fremfor at nedlægge arbejdspladser. Alt sammen noget, der i sidste ende kommer os alle til gavn.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce