Annonce
Horsens

Borgerlig forvirring

Annonce

Om ikke andet, så har Peter Sørensen med sit oplæg omkring en justering af de kommunale skatter næsten skabt tilsyneladende enighed i den borgerlige lejr i Horsens Byråd.

Kun Dansk Folkeparti kan se fornuften i at justere de kommunale skatter, så der også i årene frem bliver råd til reelle velfærdsforbedringer. Resten af byrådets blå stue tordner i noget så usædvanligt fra den kant som et fælles debatindlæg i søndagens udgave af Horsens Folkeblad således imod borgmesterens tanker om en kommunal skattejustering.

En justering, der, hvis vi ikke gør noget, fra næste år betyder et hul i kommunens økonomi på ca. 30 millioner kroner. Desuden har vi i Økonomi- og erhvervsudvalget, hvor Venstre og Liberal Alliance sidder med, på vores møde den 20/4 i enighed besluttet, at der som en konsekvens af befolkningsudviklingen skal reserveres 27 millioner kroner til de store velfærdsområder i det kommende års budget (de såkaldte demografimidler).

Kun med den økonomiske robusthed, der følger af en skattejustering på 0,2 % (gerne mere iflg. SF) kan der være råd til at have demografi på de store velfærdsområder samt investere de ekstra midler i velfærden, som er nødvendige.


Hvordan Venstre vil være med til at realisere denne i øvrigt fine ambition med 30 millioner kroner mindre i den kommunale økonomi står hen i det uvisse.

Paw Amidsen


At Liberal Alliance og Konservative er principielle modstandere af skattejusteringer og i øvrigt mener, at der en uendelig kilde af effektiviseringer (dvs. besparelser) at hente i de kommunale velfærdsområder kan ikke undre. Og at målet for yderligere ”effektiviseringer” skal være bl.a. at finansiere skattesænkninger for de mest velhavende undrer heller ikke. Det er jo trods alt disse partiers DNA. Men at det store socialliberale parti Venstre også er med på denne vogn forvirrer i hvert fald undertegnede.

For få år siden – i efteråret 2017 - ville Venstre således fjerne den daværende 1 %-effektivisering på velfærds- og sundhedsområdet og Martin Ravn udtalte i den forbindelse følgende til Horsens Folkeblad: ”… vi [har] ramt loftet for at effektivisere. De ansatte er nu nået så langt, som de kan komme, og vi vil gerne imødekomme, at de ikke kan skære mere ind til benet”.

Hvordan Venstre vil være med til at realisere denne i øvrigt fine ambition med 30 millioner kroner mindre i den kommunale økonomi står hen i det uvisse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce