Annonce
Odder

Borgerinddragelse eller ej: Byrådet rykker til Hundslund

Der var flere tilhørere end normalt, da byrådsmødet i april måned var rykket ind i Boulstrup Forsamlingshus. Men som altid ved byrådsmøder havde tilhørerne ikke taleret, og dermed har det ikke noget med borgerinddragelse at gøre, at rykke byrådsmøder ud af byrådsalen, mener John Rosenhøj (DF). Alligevel vedtpg byrådet at gøre forsøget igen i Hundslund til maj. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Hundslund kommer i byrådets fokus til maj, når man afvikler byrådsmøde i byen inklusive en dag med borgmester og kommunaldirektør.
Annonce

Odder: Med byrådets mål om borgerinddragelse in mente, besluttede byrådet sidste år, at man ville forsøge at flytte et byrådsmøde ud i oplandet.

Første stop blev Boulstrup, som lagde forsamlingshus til byrådsmødet i april 2019. Til maj næste år bliver det så Hundslund, der har lovet at lægge lokaler til.

Oplandsbyerne skal dog ikke forvente, at byrådsmøderne flytter ud af rådhuset mere end en enkelt gang om året.

- Jeg synes ikke, det er relevant borgerinddragelse. Det er byrådssalen, man holder byrådsmøder i, sagde John Rosenhøj (DF) på mandagens byrådsmøde.

Marianne Hundebøll (SF) var enig.

- Den gode erfaring var, at Boulstrup kom i fokus, så hvis vi holder det til en gang om året, så kan jeg godt stemme for, sagde hun.

Hans Hammann (V) var allerede, da man planlagde mødet i Boulstrup, skeptisk.

- Men jeg synes, det var en god oplevelse, så jeg stemmer også for.

Annonce

Populisme

Borgmesteren og kommunaldirektør Henning Haahr benyttede byrådsmødet i Boulstrup til at flytte ind i forsamlingshuset i et par dage. Det gav mange besøg fra borgere i Boulstrup og omegn. Og den fremgangsmåde forventer de begge at gentage i Hundslund.

- Jeg synes, det var godt i Boulstrup, fordi det jo også kombineres med andre ting, sagde Uffe Jensen (V).

Det argument faldt John Rosenhøj dog ikke for.

- Borgermøder kommer vi gerne til. Byrådsmøder i oplandet er ren populisme.

Det endte dog med, at forslaget blev vedtaget, og dermed finder byrådsmødet 11. maj 2020 sted i Hundslund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce