Annonce
Odder

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

I Odder Kommune er det ikke muligt at få en deltidsplads i vuggestuer og børnehaver, ligesom det eksempelvis er i Aarhus Kommune. Det vil Mette Almind Klejstrup, der selv er mor til to små børn, med et borgerforslag forsøge at gøre op med.

Odder: I Odder Kommune er det ikke muligt at få en deltidsplads i vuggestuer og børnehaver, som det eksempelvis er i Aarhus Kommune. I Odder Kommune er den mulighed forbeholdt forældre, der er på barselsorlov.

Er man ikke på barselsorlov, kan man kun vælge pasning på fuld tid, hvilket svarer til 52 timer om ugen, men det er slet ikke alle forældre, som har brug for så mange timers pasning - og det er bestemt heller ikke i børnenes interesse.

I hvert fald ikke, hvis man spørger kandidat i pædagogisk antropologi, Mette Almind Klejstrup, der bor i Saksild og arbejder som konsulent i Aarhus Kommunes Børn & Unge afdeling. Faktisk mener hun, at det slet ikke er godt for små børn at have så mange timer i institution.

Annonce


Forslaget taler ind i en større debat om, hvad små børn generelt har brug for i livet.

Mette Almind Klejstrup

Derfor har hun stillet et borgerforslag om mulighed for deltidsordning.

- Jeg tænker, at forslaget taler ind i en større debat om, hvad små børn generelt har brug for i livet, siger hun.

Handler ikke kun om penge

Mette Almind Klejstrup er selv mor til to små børn, som går i vuggestue og børnehave. Her bliver de aldrig passet mere end 30 timer om ugen. Hun ville ønske, at der i Odder Kommune var en mulighed for at tilvælge en deltidsordning på maksimalt 30 timer - og dermed nedsat kontingent - uanset om man er på barsel eller ej.

- Det ville da være nemmere at kunne aflevere sit barn hver dag, men når man ved, at børn ikke kognitivt er klar til at knytte sig til andre end deres primære omsorgspersoner, før de er halvandet eller to år, så er det svært at aflevere dem, når de kun er ti måneder gamle, forklarer hun.

Hun er godt klar over, at det ikke er alle familier, der har mulighed for at blive derhjemme, for selv at passe deres børn, og hun er heller ikke sikker på, at det nødvendigvis ville være den bedste løsning. Men det er ikke udelukkende med et økonomisk incitament for øje, at hun har stillet borgerforslaget om mulighed for deltidspasning.

- Jeg tænker, at det i langt højere grad handler om institutionalisering, det her med, at børn er længere og længere tid i institutioner samtidig med, at der spares på området og der bliver færre og færre hænder til at passe på børnene. Man kan se, at det kan have nogle negative konsekvenser for de her børn, forklarer hun.

Forslaget har i skrivende stund samlet 137 stemmer via kommunens hjemmeside, og der er dermed et godt stykke vej op til de 358 stemmer det kræver, for at et borgerforslag bliver taget op i byrådet.

Borgerforslag

Alle borgere over 15 år i Odder Kommune har mulighed for at stille forslag, som de gerne vil have kommunalbestyrelsen til at drøfte.

Et forslag skal have 358 stemmer fra borgere i kommunen for at komme til behandling i kommunalbestyrelsen. Det svarer til halvdelen af det antal stemmer, det krævede for at få et mandat i Odder Byråd ved kommunalvalget i 2017.

Et forslag udløber seks måneder efter det er oprettet.

Siden ordningen om borgerforslag blev indført i Odder Kommune 2019, er der kun to forslag der har samlet stemmer nok - ingen af dem blev vedtaget.

Annonce
Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Ingen forbrydelse bag fund af død kvinde i lejlighed

Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Ikast-Brande

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Hedensted For abonnenter

73-årige Oda bor alene, men skifter de grønne skraldeposer dagligt: De lugter og går i stykker, hvis de bliver fyldt

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

AC Horsens For abonnenter

Prisen på AC Horsens' guldklump stiger: Flotte landskampe kan være millioner værd - her er sportschefens planer og overvejelser

Erhverv

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Danskere advares - situation i Ukraine kan ændres hurtigt

Odder

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Horsens

Kroen kan købes for 1,5 mio. kr., men ApS jonglerer med flere muligheder

Annonce