Annonce
Hedensted

Forældre fra Korning er glade og lettede: Borgerforslag om sorgorlov blev vedtaget på rekordtid

Pernille Møller Jensen og hendes mand Kristian Jensen mistede deres søn Lasse for et år siden. Sammen med andre forældre stillede de et borgerforslag om, at forældre skal kunne få et halvt års sorgorlov. Forslaget fik over 50.000 underskrifter og bliver nu vedtaget ved lov. Foto: Søren E. Alwan
Et borgerforslag om sorgorlov til alle forældre, der mister et barn under 18 år, bliver nu vedtaget ved lov. Det glæder Pernille Møller Jensen fra Korning, der var med til at stille forslaget.
Annonce

Korning:  Der var glæde hos familien Jensen i Korning tirsdag aften, selvom glæden egentlig var på en trist baggrund.

Regeringen og et enigt Folketing indgik nemlig tirsdag en aftale om, at alle forældre, der mister et barn under 18 år, får ret til seks måneders sorgorlov.

Der er kun gået seks måneder, siden Pernille Møller Jensen fra Korning og en gruppe forældre gik i gang med at samle underskrifter ind for at få gennemført sorgorlov for forældre, der mister et barn under 18 år.

Familien mistede for to år siden deres 15-årige søn Lasse og oplevede derefter at være meget forskelligt stillet. Pernille, der havde taget plejeorlov, havde stadigvæk orlov, mens hendes mand Kristian Jensen med det samme skulle stå til rådighed for jobcentret.

Derfor tog parret initiativ til forslaget, der hurtigt fik mange underskrifter, og i april havde det rundet de 50.000, der skal til, for at forslaget skulle i Folketinget. Det blev behandlet i sidste uge, og Pernille Møller Jensen og Kristian Jensen havde fået en invitation fra det lokale folketingsmedlem Troels Lund Poulsen (V) til at overvære debatten. Tirsdag eftermiddag kunne han så ringe til Pernille Møller Jensen og fortælle, at forslaget nu bliver til lov.

- Det er lidt vildt. Selvom det var det, jeg havde håbet på, havde jeg måske regnet med at skulle kæmpe lidt mere. Jeg er både glad og lettet på vegne af de familier, der får gavn af det, siger Pernille Møller Jensen til Folkebladet.

Annonce

Besøg på Christiansborg

Regeringen vil fremsætte lovforslag om ændring af reglerne i starten af oktober, når Folketinget er tilbage fra sommerferie.

- Jeg har hele vejen igennem støttet en ændring af den nuværende ordning og sammen med mine kollegaer presset på for, at vi hurtigst muligt kunne få en aftale på plads. Derfor er jeg glad for, at der allerede er landet en aftale på området, siger Troels Lund Poulsen, der i sin tid som beskæftigelsesminister ændrede loven, så far og mor blev ligestillede ved spædbarnsdød.

- Den gang havde vi også en diskussion om de større børn, men det lykkedes hverken mig eller andre at få noget igennemm. Derfor er det et super flot initiativ, parret fra Korning har taget, siger Troels Lund Poulsen.

Han kalder det usædvanligt, at der kun kommer til at gå et år, fra Pernille Møller Jensen stillede forslaget, til det bliver en realitet.

- Det er en kombination af, at forslaget var enkelt og mødet med famlier, der havde en god og klar historie. Desuden er det en sag, vi har diskuteret i mange år, og sorgorlov kræver en begrænset finansiering på 12-15 mio. kr., siger Troels Lund Poulsen.

Annonce

Positiv oplevelse

I Korning er der glæde over, at forslaget er blevet til noget, selvom familien ikke får deres søn igen.

- Det har været spændende at være med til debatten i Folketinget og se, at politikerne virkelig havde sat sig ind i tingene. En af politikerne havde selv mistet et spædbarn, så man kunne se, at de bare er helt almindelige mennesker, og ikke kun nogen, der trækker regler ned over hovedet på os, siger Pernille Møller Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Lancerer højvandsplan med diger og klitter i Juelsminde: Se hvad der er på idebrættet for havn og tre kyststrækninger

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce