Annonce
Læserbrev

Borgerforslag om ny planlov: Vi skal udvikle vore byer for mennesker og ikke for profit

Annonce

Læserbrev: Et nyt borgerforslag vil styrke planloven, så vi får byer, hvor mennesker er det vigtigste.

Frem til 18. april 2020 kan alle stemmeberettigede i Danmark støtte et borgerforslag, hvis formål er at sikre grønnere og kønnere byer. Borgerforslaget kan ses på Folketingets hjemmeside.

Rundt om i Danmark er der i disse år en stigende utilfredshed med kommunernes håndtering af byggesager.

Kommunerne beskyldes for at tillade for højt, for tæt og for ensartet byggeri, bl.a. gennem dispensationer fra kommuneplaner, rammelokalplaner og andre gældende regler.

Kritikken går også på nedprioritering af friarealer, grønne rum og mulighederne for sollys.

I mange store og mellemstore danske byer har der bredt sig en profitstyret tendens til byfortætning gennem utilpasset højt, tæt og arkitekturfattigt byggeri.

Det bør stoppes. Vi skal udvikle vore byer for mennesker og ikke for profit.

Selv om jeg principielt synes, at kommunerne selv skal bestemme, så kan jeg også bare ved selvsyn konstatere, at en række byer ikke udvikler sig med "livet mellem husene" som et bærende princip.

Det er åbenlyst, at bygherrernes ønsker om maksimal arealudnyttelse ofte vejer tungere end hensynet til bylivet, byernes sjæl og kulturmiljøerne.

Jeg har derfor valgt at støtte borgerforslaget i det lønlige håb, at Folketinget vil vedtage en forbedret planlov med et intensiveret tilsyn med kommunerne.

Men det er trist, at nogle kommuner ikke kan styre sig selv.

Torben Busk. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Ungt ægtepar var endelig klar til at flytte ind i deres drømmebolig: Men to timer før fik de overraskende besked fra kommunen

Annonce