Annonce
Horsens

Borgere til politiet på Langelinie:  Det er blevet utrygt at være her om aftenen

I de senere år er stoffer, høj musik og mange mennesker blevet en del af Langelinie om aftenen. Det skaber utryghed i nabolaget, og derfor mødte Sydøstjyllands Politi torsdag aften op med den mobile politistation for at få en snak med naboere og brugere i området. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Den seneste tids fokus på vold, uro og høj musik ved Langelinie fik torsdag Sydøstjyllands Politi til at rykke ud med den mobile politistation og to betjente på Langelinie til en snak med naboer og brugere i området.

Horsens: Der var masser af mennesker, der nød en skøn sensommeraften på Langelinie.

Og dermed var der også potentielt masser af kunder til butikken, da Sydøstjyllands Politi torsdag kl. 19.30 trillede den mobile politistation ind på græsarealet nær vandet.

Der gik heller ikke mange sekunder, før de første naboer til Langelinie gik hen for at få sig en snak med betjentene Rene Jakobsen og Frederik Madsen, der selv kom for at blive klogere på, hvad både naboer og brugere har på hjerte.

Annonce
En del naboer benyttede lejligheden til at få en snak med politiet, da Sydøstjyllands Politi torsdag aften rullede den mobile politistation ind på Langelinie. Foto: Birgitte Avnesø

Det var to overfald i Langelinie forrige weekend kombineret med naboklager over høj musik, larm og handel med stoffer, der torsdag fik politiet til at møde op til en snak med folk i området.

- Det tiltag vil vi gerne bakke op om, sagde Lise Kristoffersen, der sammen med sin mand Bruno Hansen bor på Lindealle og er nærmeste nabo til Langelinie, der er fantastisk om dagen, men ofte utrygt om aftenen.

- De må få styr på den larm. Der er høj musik, råben og skrigen til langt ud på natten. Også på hverdagsaftener. Og der foregår salg af stoffer. Her til middag kl. 13 så vi tre unge, der stod og tog stoffer bag toiletbygningen, lød det fra parret, der fik en god snak med politiet om, hvordan de oplever naboskabet med den grønne oase på den anden side af Strandpromenaden.

- Vi er her for at lytte

Det er blandt andet naboernes oplevelser, som politiet kom for at høre mere til, fortalte Rene Jakobsen.

- Vi ved, at mange i området er generet af larm, og hovedformålet for os er at finde ud af, både om der en utryghed, og om der er andre problematikker - for eksempel handel med stoffer. Samtidig håber vi også at kunne give lidt modvægt til det. Vi er her tit, og der foregår meget, men for det meste er det familier og også unge mennesker, der bare hygger sig, sagde han.


Der er høj musik, råben og skrigen til langt ud på natten. Også på hverdagsaftener. Og der foregår salg af stoffer. Her til middag kl. 13 så vi tre unge, der stod og tog stoffer bag toiletbygningen.

Lise Kristoffersen, nabo til Langelinie


Annonce

Utryg stemning

Ægteparret Elise og Stefan Keller bor i Gedved, men har netop købt hus på Lindealle og har også fulgt med i, hvad der sker i området.

Rene Jakobsen (t.v.) og hans kollega Frederik Madsen (bag ham) gav sig god til at snakke med de borgere, der mødte frem med spørgsmål, kommentarer og gode forslag. Foto: Birgitte Avnesø

De er ved at sætte deres nye hus i stand og har lagt mærke til, at det, der i dagtimerne er et skønt samlingssted for hele familien, nogle gange ændrer sig i aftentimerne.

- Der kommer bare et andet klientel. Så handler det om druk og stoffer. Det giver en utryg stemning, lød det fra parret, der foreslog betjentene, at de af og til parkerer patruljebilen og går en stille og rolig tur rundt på Langelinie for at få en snak og en relation til dem, der kommer der om aftenen.

Annonce

- Vi vil høre til vores rettigheder

Det var ikke kun naboerne, der blev draget mod den mobile politistation.

22-årige Mohammed Helal og kammeraten Abdul Ameer på 20 år ville også gerne have en snak med betjentene.

- Vi bliver tit stoppet i bil, og vi kunne godt tænke os at høre mere om vores rettigheder. Det er ikke rigtig noget, man lærer om, lød det fra vennerne, der har oplevet at blive stoppet af politiet tre gange på en enkelt dag.

Og det er ikke, fordi de kører vildt, understregede de.

- Vi føler lidt, at politiet er ude efter os. Vi er født og opvokset i Danmark, men vi har jo en anden baggrund, sagde Abdul Ameer, inden Rene Jakobsen tog sig tid til at forklare de to gutter, hvad reglerne egentlig er på området.

Annonce

- Må jeg lave en video med dig

Imens måtte hans kollega, Frederik Madsen, agere model, da en anden ung mand lidt genert hev fat i ham og spurgte:

- Er det ok, at jeg laver en video med dig?

- Ja, men så skal du også sige, at jeg er en flink fyr, lød det med et grin fra Frederik Madsen, der er glad for muligheden for at få en snak og et grin med borgerne.

- Vi er her, fordi vi godt kan lide at snakke med folk og hjælpe dem. Det er ikke hver dag, at vi har tid til den snak og til at vise ungerne en politibil, sagde han med henvisning til et par små børn, der fik lov til at sidde på forsædet af politibilen.

- Det er meget givende for os at være her, sagde Frederik Madsen, og det var kollega Rene Jakobsen enig i.

- Vi har fået gode oplysninger, som vi nu skal hjem og kigge nærmere på, sagde han, inden der igen var bud efter ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce