Annonce
Brædstrup

Borgere kom med ideer til ny bypark: Fremtidens Folkepark får sø og mere liv

Der blev skrevet og tegnet ideer på forskellige skitser, da der forleden blev holdt borgermøde om fornyelsen af Folkeparken i Brædstrup. Foto: Horsens Kommune
Borgerne fik mulighed for at påvirke, hvordan fremtidens Folkepark i Brædstrup skal se ud, da landskabsarkitektfirmaet Landplus præsenterede sine ideer omkring Folkeparken.
Annonce

Brædstrup: Folkeparken skal fornyes, men hvordan skal den se ud fremadrettet, og hvad skal der være af muligheder i byens åndehul.

Det arbejde blev der taget hul på forleden, da arbejdsgruppen bag områdefornyelsen i Brædstrup mødtes med 35 engagerede borgere for at drøfte, hvordan Folkeparken skal tage sig ud i fremtiden Dialogen blev skudt i gang af landskabsarkitekt Michael Finke fra firmaet Landplus, som præsenterede to forslag til, hvordan der kan arbejdes med udseendet og aktiviteterne i parken.

Der kan skabes en rigtig dejlig perle i byen, og Folkeparken og aktivitetsparken kan supplere hinanden rigtig fint.

Michael Finke, landskabsarkitekt

Annonce

Vild eller tæmmet natur

I begge forslag tog Michael Finke højde for, at det ene hjørne af parken er meget vådt. Det kan bruges som et aktiv til at lave en sø og dræne resten af parken, så den dermed kan bruges bedre end i dag og samtidig skabe en smuk sø midt i byen. Det oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse. Arkitektens ene forslag lagde op til, at parken beholder det bynære udtryk med klippede græsplæner og endnu flere af de flotte rododendronbuske. Buskene kan bruges til at skabe forskellige rum, som kan fyldes ud med forskellige typer aktiviteter f.eks. med legeredskaber og siddemøbler, som får et arkitektonisk udtryk. Med det andet forslag blev der lagt op til at udvikle en mere naturlig park, hvor græsset får lov at gro, og blomster, planter og buske skal tilpasses en mere vild natur og give større biodiversitet. En ny scene og legeredskaber vil i den sammenhæng få et mere naturligt udtryk med træ. - Det her er to skitser, som på ingen måde er færdige, men som I kan bruge til at diskutere, hvad I synes, er vigtigst i det videre arbejde, lød det fra Michael Finke.

Annonce

En vigtig park for byen

De to arkitektforslag blev herefter diskuteret i mindre grupper. Der var stor enighed om, at det er den bynære park, som er det bedste grundlag, evt. med inddragelse af nogle af elementerne fra den mere naturlige park. Deltagerne diskuterede også vigtigheden af, at parken får en indbydende indgang, at der er behov for mange borde og bænke, legeområder og muligheden for at etablere et toilet. - Det har været rigtig dejligt at høre, hvor meget parken betyder for jer, og hvad I bruger den til. Der kan skabes en rigtig dejlig perle i byen, og Folkeparken og aktivitetsparken kan supplere hinanden rigtig fint, samlede Michael Finke op efter mødet. Arbejdsgruppen tager nu ideerne med i det videre arbejde og laver et revideret oplæg, inden der i efteråret bliver inviteret til en opfølgende workshop.

Forventningen er, at fornyelsen af parken går i gang næste forår, og at parken - hvis alt går vel - kan indvies i 2020. Der er afsat tre mio. kr. til fornyelsen af Folkeparken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce