Annonce
Horsens

Borgere i Lund: Ja tak til DSV-byggeri - men pas på naturen

Lund-borgeren Steen Lauridsen forventer, at udvidelsen smitter positivt af på områdets erhvervsliv. Foto: Mathias Mundbjerg
Det er en kendsgerning, at DSV opfører Europas største logistikcenter med kun én lejer i Lund ved Horsens. Hvad synes borgerne i byen egentlig om det? Vi har spurgt nogle af dem.
Annonce

Lund: Det skete lidt fra det ene øjeblik til det andet.

Salget af grunden, som skal huse DSV's enorme logistikcenter, blev godkendt på et ekstraordinært byrådsmøde forrige tirsdag, og morgenen efter blev den store nyhed så annonceret på et pressemøde.

Hvis man som indbygger i området havde noget at sige om sagen, var det svært at nå at få et ord indført i farten. Derfor har Horsens Folkeblads udsendte begivet sig ud foran Rema 1000 i Lund for at høre lidt om, hvad borgerne i byen egentlig tænker om projektet.

- Jeg synes da, det er en god ting og meget spændende for byen, lyder det fra Steen Lauridsen, som flyttede til byen for et år siden fra Hatting.

- Jeg tror især, det betyder noget økonomisk. Det bliver godt for forretninger som for eksempel denne her, siger han og peger på indgangen til Rema 1000.

Annonce

Skidt for naturområderne

Den opfattelse var der enighed om.

- Det er rigtig godt for kommunen som helhed. Alle kommuner i landet ville jo slås for at få sådan et stort projekt til området. Det kommer til at give nogle flere arbejdspladser. Så dybest set er det godt, at de har valgt at udvide her, så de bevarer arbejdspladserne i området i stedet for at flytte dem, siger Jens Kragh-Hansen.

Jens Kragh-Hansen, Lund. Foto: Mathias Mundbjerg

Der var dog også enkelte bekymringer. Blandt andet gik det igen, at borgerne kommer til at savne de områder, som nu kommer til at forsvinde som følge af udvidelsen.

- Det kommer desværre til at indskrænke naturen rundt om byggeriet. Jeg håber også, at vi undgår, at der kommer til at ligge affald mange steder, lyder det fra Jens Kragh-Hansen.

- Det er helt klart skidt for naturområderne. Det er nok det, jeg er mest ærgerlig over. Men vi vidste jo, at det ville komme. Grundene var sat til salg, siger Trine Jomaa.

Annonce

Ordentlige forhold

Selvom Trine Jomaa grundlæggende ikke er imod projektet, ser hun også andre udfordringer ved det.

- Det bliver spændende, hvordan det kommer til at fungere med trafikken, siger hun.

Trine Jomaa, Lund. Foto: Mathias Mundbjerg

Ifølge DSV kører der i dag dagligt mellem 700 og 800 lastbiler til og fra terminalen i Lund, og det antal formodes at stige til mellem 800 og 1000.

En ny omfartsvej skal lede trafikken ad Mossvej bag om erhvervsområdet, hvor logistikcentret kommer til at ligge, forbi Vrøndingvej og ud til den nye Horsens C-afkørsel ved Hatting.

- Det kan måske godt komme til at give lidt udfordringer i begyndelsen, siger Steen Lauridsen, der dog ikke forventer, at det bliver et generelt problem.


Dybest set er det godt, at de har valgt at udvide her, så de bevarer arbejdspladserne i området i stedet for at flytte dem.

Jens Kragh-Hansen


Samme opfattelse har Jens Kragh-Hansen.

- De tager da forhåbentlig højde for det og laver nogle faciliteter, som står mål med udvidelsen, så der ikke bliver for lidt plads. Jeg håber også, der kommer ordentlige forhold for chaufførerne, så vi ikke skal igennem problemer med det igen, lyder det.

HM Entreprenør offentliggjorde i marts, at virksomheden har købt 270.000 kvadratmeter jord ved E45-afkørslen Horsens Syd, hvor man håber på at placere en rasteplads med plads til 500 lastbiler.

Tidsplan

DSV forventer, at første spadestik på det ny byggeri tages i august 2021.

Forventet indflytning er ultimo 2022 eller primo 2023, når lagerbygning, terminal og administrationsbygning forventes at stå færdig.

Herefter vil der pågå yderligere arbejder, så det endelige logistikcenter forventes færdigudbygget i løbet af 2026.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce