Annonce
Hedensted

Borgere i Juelsminde stemte for signalmast og legeplads

- Offentlig kunst er et rent nul i Juelsminde, sagde Bo Pedersen, der går med en idé om at udsmykke en kedelig gul væg på havnen i Juelsminde med street-art. 10.000 kroner søgte han om.
JUELSMINDE - 85.000 kroner blev fordelt mellem to projektideer, da Juelsminde Visionsråd torsdag aften afviklede et borgermøde i Juelsminde Hallerne.

35.000 kroner gik til Juelsminde Havnemuseums idé om at rejse en 15 meter høj signalmast i glasfiber ved indkørslen til Juelsminde.

Masten skal placeres på et plateau, og det skal være muligt at hejse store bannere til vejrs i den, så der kan reklameres for forskellige arrangementer.

Den anden del af pengene, 50.000 kroner, gik til forpagterne af Juelsminde Put and Take og deres idé om at bygge en naturlegeplads på et tilstødende området til fiskesøen.

- Jeg havde håbet på, at det ville gå sådan. Jeg synes, byen mangler et sted, hvor børn og voksne kan være aktive, sagde den ene halvdel af forpagterparret, Mads Pedersen, efter afstemningen.

Også Carsten Clausen, der fremlagde havnemuseets idé, var glad for aftenens resultat.

- Det er en idé, som har været på tale før. Nu kan vi komme i gang med den, sagde han efter at være blevet sikret pengene.
Der blev stemt med perler ad to omgange. I første runde havde de fremmødte borgere tre stemmer. I anden runde, som de fire mest populære projekter var kvalificeret til, måtte der kun afgives en enkelt stemme. - Jeg stemte på street-art. En smule ungdom i Juelsminde vil ikke skade, sagde én af stemmeafgiverne, Jesper Arnsberg.

Ideer om hval og haver

De to projektideer var i konkurrence med seks andre på borgermødet.

Ideerne om en hunde-skov, en hval-skulptur, som børn kan lege på, nyttehaver og et bådelaug blev siet fra efter den første afstemning.

I den anden og sidste afstemning trak ideen om street-art på havnen og ideen om en lokalhistorisk motionsrute de to korteste strå.

Projekterne fik henholdsvis 10 og fem stemmer, mens de to vinderprojekter fik 25 og 24.

- De to fik klart flest stemmer i begge afstemninger, så der er ikke noget at være i tvivl om. Det er gået, som det skulle, i en ren demokratisk proces, sagde én af visionsrådets tovholdere, Kaj Vestergaard.

De 85.000 kroner kommer fra Hedensted Kommunens borgerbudgettering og Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Præmissen for at få pengene er, at de bruges på sundhed og kultur.

Med pengene er signal- masten og legepladsen dog ikke helt i mål, så der skal søges og indsamles flere penge i den kommende tid.
- Vi vil have Juelsminde ud at cykle, sagde Palle Toft Jensen fra Juelsminde-Klakring Lokalarkiv. Han præsenterede et motionsrute-projekt, hvor der guides via QR-koder.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce