Annonce
Brædstrup

Borgere har kæmpet i fem år: Nu får de støjværn

Beboerne på Søtoften og Søvænget, hvis huse er placeret langs Silkeborgvej og gemmer sig bag træerne i højre side, har længe været trætte af trafikstøj. Nu kommer der snart et 210 cm højt støjværn op. Foto: Henrik Sandvad

12 særligt udsatte husstande i Brædstrup har fået tildelt et næsten 300 meter langt støjværn. Dermed slutter fem års kamp mod trafikstøj.

Brædstrup: Der er godt nyt på vej til en gruppe beboere på Søvænget og Søtoften i Brædstrup. De kan snart nyde kaffen på terrassen uden trafiktøj fra Silkeborgvej og Horsensvej.

På det seneste møde i Horsens Kommunes plan- og miljøudvalg blev politikerne nemlig enige om at tildele de 12 støjplagede husstande et tilskud fra støjpuljen på cirka 600.000 kroner til et knap 300 meter lang støjværn.

Tilskuddet falder efter en lang og vedholdende kamp fra beboernes side. De har siden oktober 2013 været i dialog med kommunen vedrørende etablering af en støjskærm langs med Horsensvej og Silkeborgvej.

Ifølge målinger er der nemlig et tydeligt behov, da ejendommene i dag er belastet med et støjniveau på mellem 62 og 68 decibel.

Ifølge aftale med beboerne bliver der en egenfinansiering på 35 procent. Det svarer til omkring 26.000 kroner pr. husstand for at få det nye støjværn op.

- I forhold til støjpuljen, som ikke er blevet brugt så meget tidligere, er den virkelig kommet i spil nu, så det er rigtig godt. Der er en lille spidsfindighed omkring det nye støjværn. Normal sætter man dem op i skel, men her er vejen hævet i forhold til husene. Derfor sættes støjværnet op i rabatten, så man kan få den fulde effekt, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget.

I forhold til støjpuljen, som ikke er blevet brugt så meget tidligere, er den virkelig kommet i spil nu, så det er rigtig godt.

Martin Ravn, formand for plan- og miljøudvalget

Støjslugende plader

Ifølge udvalgsformanden er den nye støjmur endelig vedtaget, da sagen ikke skal videre til byrådet. Han understreger, at man i støjsagen i Brædstrup har lagt vægt på, at man ikke skaber et nyt problem på den anden side af vejen.

- Ved en støjmur risikerer man, at den reflekterer lyden over til de husstande, der er på den anden side af vejen. Derfor sætter vi nogle plader op, som er støjabsorberende. De kaster ikke lyden tilbage, så støjværnet vil ikke forværre støjen for dem, der bor på den anden siden af vejen, og det vil have en væsentlig effekt for dem, som bor bagved, siger Martin Ravn.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce