Annonce
Hedensted

Borgerbudgetmøde i Snaptun: Sauna, shelters eller musik på havnen

Formanden for Snaptun Lokalråd, Peter Altenborg, glæder sig over, at der dukkede mange nye, unge deltagere op, da lokalrådet forleden inviterede til efterårets første borgerbudgetmøde på True North Efterskole i Snaptun. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Coronaen har skubbet til mange ting i det danske samfund. Blandt meget andet er det gået ud over årets borgerbudget, hvor landsbyer og centerbyer på skift får nogle kommunale kroner” at lege med”. Mange møder har måttet aflyses, men nu er der ved at komme skred i sagerne. Blandt andet i Snaptun.
Annonce

Snaptun: 5. oktober lagde True North Efterskole i Snaptun lokaler til et borgerbudgetmøde, som egentligt skulle have været afholdt i foråret. Det spændte coronaen imidlertid ben for, men nu er der altså kommet gang i sagerne igen. 31 personer mødte op på efterskolen i Snaptun forleden, og det skortede ikke på idéer til, hvad de 75.000 kroner, som man har fået tildelt af Det Fælles Landdistriktsråd, skal bruges til. Vinterbaderne i området vil gerne have en sauna og en badestige på badebroen. Af andre forslag kan nævnes såning af naturblomster på grønne arealer, et Snaptunløb som en årligt tilbagevendende begivenhed, shelters, Snaptun-tovtrækning i forbindelse med Muslingefestivalen, levende musik på havnen gennem sommerperioden og bokse til legetøj ved legepladsen på havnen.

Annonce

Styregruppe er nedsat

Snaptun Lokalråd har nedsat en styregruppe, der tager sig af borgerbudget-processen, og her tager man imod yderligere forslag frem til 19. oktober, hvorefter de enkelte forslag skal kvalificeres i forhold til budget og tidsplan med videre. Der indkaldes derpå til et Borgerbudgetmøde nummer to 5. november – også på True North Efterskole – hvor man via afstemning afgør, hvilke projekter, der skal realiseres. Samlet set må de valgte projekter ikke overstige de 75.000 kroner.


Det er tredje gang Snaptun er med i en Borgerbudgetproces, og det var specielt dejligt at se mange unge og nye deltagere blandt de 31 fremmødte.

Peter Altenborg, formand for Snaptun Lokalråd


- Det er tredje gang Snaptun er med i en borgerbudgetproces, og det var specielt dejligt at se mange unge og nye deltagere blandt de 31 fremmødte, siger Peter Altenborg, der er formand for Snaptun Lokalråd og medlem af styregruppen bag borgerbudget 2020 i Snaptun.

Annonce

Hornsyld og Hjarnø

Hornsyld og Hjarnø er også med i dette års borgerbudget i Hedensted Kommune. Hornsyld Lokalråd tager imod forslag frem til 1. november. Man satser på at kunne præsentere alle forslagene 29. november i forbindelse med borgerforeningens julearrangement på brandstationen – om coronaudviklingen tillader det. Her vil man også lave en afstemning om, hvilke forslag, der skal realiseres. På Hjarnø indkaldes der til borgerbudgetmøde 20. oktober i forsamlingshuset, hvor der også skal nogle forslag på bordet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce