Annonce
Horsens

Bopæl i Boston og studie i Horsens: Marie er blandt de første ansøgere til ny uddannelse på Dania

En ny uddannelse på erhvervsakademi Dania gør det muligt for Marie Lundbak Eriksen at studere til handelsøkonom i Horsens, selvom hun bor i USA. Privatfoto
Til sommer lancerer Erhvervsakademi Dania i Horsens en ny onlineuddannelse til handelsøkonom.

Horsens: 5700 km.

Det er den afstand, der bliver mellem Marie Lundbak Eriksens bopæl og studie, hvis hun som håbet bliver optaget på Erhvervsakademi Danias nye uddannelse til handelsøkonom.

Den 39-årige mor til tre får dog ikke behov for at stå tidligt op for at nå det første fly over Atlanten. I stedet kan hun passe studiet via sin computer og på de tidspunkter, som passer ind i hendes hverdag.

Det er nemlig tanken bag den nye onlineuddannelse til handelsøkonom, som Erhvervsakademi Dania i Horsens lancerer denne sommer.

- På handelsøkonom online kommer vi ikke til at kræve af de studerende, at de skal studere på bestemte tidspunkter i løbet af dagen. Vi vil gerne lave en uddannelse, som er fleksibel, så den både er attraktiv for udlandsdanskeren og dem, der kan studere mere i nogle perioder end andre, siger Annette Westergaard Poulsen, campuschef på Dania i Horsens, i en pressemeddelelse.


Eftersom jeg sidder her med en tidsforskel på seks timer, så giver det mig noget fleksibilitet og frihed til at styre, hvornår jeg tjekker ind og tjekker ud.

Marie Lundbak Eriksen


Her udbydes uddannelsen til handelsøkonom allerede som fysisk uddannelse, men under coronakrisen har skolen erfaret, at der er stor efterspørgsel på digitale uddannelser.

- Sidste år fik vi over dobbelt så mange ansøgere til vores onlineuddannelser som året før. Handelsøkonom har i mange år været den mest eller næstmest søgte uddannelse, vi har, og det er en meget bred uddannelse, som kan bruges i mange forskellige brancher. Derfor er det et naturligt valg, at vi starter netop denne uddannelse op som onlineuddannelse, siger Anders Graae Rasmussen, rektor på Erhvervsakademi Dania, i pressemeddelelsen.

Annonce

Fleksibilitet og frihed

Marie Lundbak Eriksen er uddannet tandlæge og flyttede til USA, da hendes mand blev udstationeret af sin arbejdsgiver i 2019.

- Min mand er ingeniør, og han kan blive nærmest alt. Jeg er tandlæge, og jeg kan nærmest kun få job på en klinik. Men jeg vil gerne noget mere, siger Marie Lundbak Eriksen i en pressemeddelelse.

Da hun begyndte at kigge efter uddannelser, faldt hun over Danias nye onlineuddannelse til handelsøkonom.

- Jeg tror, at den kan åbne døre for mig. De emner, der er på uddannelsen som markedsføring, kommunikation og handel er så interessante, at jeg kunne læse dem hver for sig, siger hun, der ser fordele i uddannelsens digitale islæt.

- Hvis ikke det var online, kunne jeg jo ikke være med. Eftersom jeg sidder her med en tidsforskel på seks timer, så giver det mig noget fleksibilitet og frihed til at styre, hvornår jeg tjekker ind og tjekker ud, siger hun og bemærker, at det selvfølgelig kommer til at kræve noget selvdisciplin.

Onlineuddannelsen til handelsøkonom kommer til at bestå i knap et års praksisorienteret teori efterfulgt af lønnet praktik og hovedopgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det bliver ikke på onsdag: Posthuset har sat dato på genåbning

Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Horsens

Stigende smittetryk bekymrer: Nu bliver Bytorv Horsens coronatest-sted

Annonce