Annonce
Hedensted

Boligselskabs-direktør: Ring til dine ældre familiemedlemmer!

Byrådsmedlem i Hedensted Kommune, Henrik Alleslev (S), retter en appel i forhold til alle de ældre medborgere i samfundet, som har mistet deres daglige netværk på grund af coronakrisen. Ring til dem dagligt er hans budskab. Arkivfoto: Morten Pape
Boligselskabs-direktør, Henrik Alleslev, kommer i disse dage med en appel i forhold til de ældre medborgere, som ligesom så mange andre er blevet voldsomt begrænset i deres sociale liv og udfoldelsesmuligheder på grund af coronakrisen. Ring til dem dagligt er Henrik Alleslevs simple budskab.

Ølsted: I et opslag på Facebook slår Henrik Alleslev, daglig direktør i Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab af 1946, nu et slag for, at vi ikke må glemme de ældre familiemedlemmer, der på grund af coronakrisen ikke længere får besøg af deres familie eller venner.

En appel, der kommer lige i kølvandet på, at Hedensted Kommune har investeret i nogle iPads ude på plejecentrene, så de ældre her både kan se og høre deres pårørende via Skype. Et initiativ, som Henrik Alleslev, der bor i Ølsted og er byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Hedensted Kommune, bakker 100 pct. op om.

Her til avisen uddyber han problematikken på følgende vis:

- Jeg er til daglig direktør i et boligselskab, der blandt andet administrerer tre plejecentre og cirka 140 ældre- og seniorboliger. Beboerne i disse boliger synes virkelig, det er underligt det her. Selv de daglige besøg fra hjemmehjælperen og madleverandøren er typisk skåret væk. Viceværten kommer også kun forbi i absolut nødstilfælde, såsom et sprængt vandrør. Og det er jo en del af de få kontakter, de har. De er virkelig berørte af den her situation, siger han.

Annonce

Minder om besættelsen

- Min egen mor er født i 1933 og har således oplevet 2. Verdenskrig. Hun sammenligner faktisk denne situation med udgangsforbuddet under besættelsen fra 1940 til 1945, siger Henrik Alleslev, der således ringer til sin mor hver dag for tiden for at høre, om hovedet er opad og fødderne nedad.

- Vi hjælper hende også med indkøb, så lidt besøg får hun da, men det er jo noget, vi begrænser så meget som muligt. Vi er simpelthen hen nødt til at tage myndighedernes henstillinger alvorligt omkring den her virus. Indtil videre frem til 13. april, men her går prognoserne jo i retning af, at sygdommen topper, så måske skal vi helt hen omkring maj eller juni måned, før der kan slækkes lidt på restriktionerne. Skræmmende tanke. Derfor tag telefonen og ring til de mange utrygge ældre. De har virkelig brug for det, siger Henrik Alleslev.

Frustreret og utryg mor

Hans egen mor på næsten 87 år er som allerede nævnt en af de mange ældre, som er blevet utryg, frustreret og bange over alt det, der sker rundt omkring hende.

- Jeg taler med min mor hver dag i telefonen, hvor jeg forsøger at forklare hende grunden til, at jeg ikke lige kommer på besøg og prøver også at forklare grunden til, at hun endnu ikke har set hendes fire uger gamle oldebarn. Jeg bakker fuldt og helt op om de tiltag og anbefalinger, der kommer for at mindske konsekvenserne af coronaen, men vil blot henstille til, at man tænker på de mange ældre, som i denne tid ikke får besøg af pårørende, venner og bekendte eller af hjemmehjælperen eller madleverandøren fra kommunen. Tænk på, hvor meget et telefonopkald, hvor man lige spørger ind til, hvordan det går, kan betyde i dagligdagen for utrygge ældre medborgere, skriver han blandt andet i sit Facebook-opslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce