Annonce
Horsens

Boligprojekt med ny dagligvarebutik ved Torvet sendt i høring: Politikere fra flere partier er skeptiske

En skitse af de planlagte punkthuse i Torvekarreen. Tegning fra lokalplanforslaget
Planerne om at opgradere Torvekarreen i den centrale midtby med 158 lejligheder, et nybyggeri på Kattesund og en dagligvarebutik, sendes nu ud til folkets dom. Ved behandlingen i byrådssalen var der fra flere sider bekymring over byggeriets omfang.

Horsens: Et storstilet boligprojekt for Torvekarreen i det centrale Horsens bliver nu sendt i offentlig høring i otte uger. Det besluttede Horsens Byråd på byrådsmødet mandag aften.

Lokalplanforslaget omfatter 158 lejligheder med tre nye punkthuse inde i karreen mellem Torvet, Kattesund og Borgergade, et nybyggeri på Kattesund 12-20 og en ny 1200 kvadratmeter stor dagligvarebutik på Torvet. Bag projektet står ejeren af karreen, Spring Estate Amagerkild A/S.

Boligprojektet ligger i tråd med byrådets erklærede ønske om byfortætning, men måske er det alligevel lidt for meget af det gode. I hvert fald erklærede flere partier på byrådsmødet, at de er betænkelige ved at hæve bebyggelsesprocenten i så høj grad, som der er lagt op til. Bebyggelsesprocenten står til at blive hævet fra i dag 200 til 300.

- Jeg kan ikke have noget imod, at projektet bliver sendt i høring, men jeg vil godt advare om, at jeg regner med at stemme imod den høje byggeprocent, vi ser i det her byggeri, lød det for eksempel fra Enhedslistens Lisbeth Torfing (EL).

Jeg kan ikke have noget imod, at projektet bliver sendt i høring, men jeg vil godt advare om, at jeg regner med at stemme imod den høje byggeprocent, vi ser i det her byggeri.

Lisbeth Torfing (EL), byrådsmedlem

- Det ser meget højt ud

Udmeldingen fra Enhedslisten blev fulgt op af SF's Paw Amdisen:

- Det ser meget højt ud i den kontekst, det ligger i. Der er også spørgsmålet om vareindlevering til dagligvarebutikken. Det skal vi have set nærmere på, sagde han, og Venstres gruppeformand, Martin Ravn supplerede:

- Vi er skeptiske over for flere elementer i det her lokalplanforslag. Punkthusene inde i karreen er i seks etager, og de er så høje, at de nogle steder kan ses fra høje steder i byen. Det kan gå ud over æstetikken, og hvis det skal være så højt, skal det ændres fra fladt tag til sadeltag. Vi skal også være skarpe på, at vi får et byggeri i materialer, der spiller sammen med det eksisterende byggeri i området, sagde han.

Som han også gjorde det, da plan- og miljøudvalget behandlede sagen tidligere på måneden, argumenterede Esben Hedeager (K) for, at planen er så dårlig, at den slet ikke skal sendes i høring.

Han er bekymret over omfanget af byggeriet og kritiserede på byrådsmødet også de kommende p-forhold, hvor 90 eksisterende betalingsparkeringspladser forsvinder fra karreen, og de planlagte p-pladser primært er forbeholdt beboerne.

- Byggeriet er for voldsomt, Der er ikke tænkt nok parkeringspladser ind i det her projekt. Vi skal byfortætte, men vi skal gøre det med omtanke, konstaterede han.

P-hus kan være løsningen

Mere positiv var meldingen fra Jakob Bille (LA).

- Er glasset halvt fyldt eller halvt tomt? Det er en spændende form for byfortætning, og det vil vi gerne være med til. Det er et centralt område, der nu kan blive opgraderet, sagde han.

Socialdemokratiets Niels Peter Bøgballe, næstformand for plan- og miljøudvalget, var mere neutral i sin udlægning af sagen.

- Det er ikke alle, der ønsker at bo i et parcelhus, og karreen rummer i dag en privat grus-parkering, der mildest talt er uinspirerende, sagde han og opfordrede til, at investorer nu gøres opmærksomme på muligheden for at etablere et p-hus på den nærliggende kommunale p-plads Torvegården bag Nørregade.

Ifølge planerne skal der etableres en dagligvarebutik med indgang fra Torvet 20-22, hvor optikeren Louis Nielsen og restauranten Sakura Sushi i dag har til huse. Foto: Thomas Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce