Annonce
Horsens

Boligforeninger fremrykker renoveringer: - Vi har også et ansvar for at holde gang i økonomien

Jørgen Pommerencke (tv.), Bolig Horsens, Michael Meldgaard, Odinsgaard og Steffen Møller Borgbjerg (th.), AAB, er direktører i tre boligforeninger i Horsens, der alle planlægger at fremrykke renoveringer for at holde gang i den lokale økonomi, mens corona-krisen raser. Foto: Morten Pape
Bolig Horsens, Odinsgaard og AAB tror på, at øget fokus på renoveringer i år vil være en win-win situation for boligforeningerne og samfundet Horsens.
Annonce

Horsens: Byrådet har gjort det, og nu følger tre lokale boligforeninger i deres fodspor: AAB, Odinsgaard og Bolig Horsens har i fællesskab besluttet sig for at fremrykke renoveringer af deres boligmasse for cirka 50 millioner kroner.

Samlet set gennemfører renoveringer i 2020 og 2021 for cirka 300 millioner kroner. Cirka 50 af dem er nye millioner, som boligforeningerne ønsker at fremrykke til 2020 på grund af corona-krisen.

- Det handler primært om, at vi som de tre helt lokalt funderede boligforeninger også ønsker at tage vores ansvar for, at der holdes gang i økonomien, at skabe og fastholde job, siger Steffen Møller Borgbjerg, direktør i AAB.

Konkret sætter AAB blandt andet gang i udbud af vindues- og tagudskiftninger i afdelingerne på Bellisalle og Birkehaven - i alt til en værdi af cirka 26 millioner kroner, fortæller han.

- Det er opgaver, vi ellers først havde planlagt at udføre i 2023, 2024 og 2025. Vi udsatte dem før corona-krisen. Der gearede vi lidt ned, fordi markedet var for dyrt, men nu er situationen en anden, siger Steffen Møller Borgbjerg.

- Det handler primært om, at vi som de tre helt lokalt funderede boligforeninger også ønsker at tage vores ansvar for, at der holdes gang i økonomien, at skabe og fastholde job.

Steffen Møller Borgbjerg, direktør, AAB

Annonce

Win-win situation

Opgaverne skal nu i udbud, og de vil blive skruet sammen, så lokale virksomheder får gode muligheder for at byde - og vinde - samtidig med, at alle regler for udbud overholdes, understreger Steffen Møller Borgbjerg.

- Vi ved det jo ikke, men det er vores forventning, at flere vil være interesserede i at byde ind på opgaven, og at vi kan få en konkurrencedygtig pris. Vi ser det som en win-win situation. Vi får iværksat renoveringer til fornuftige priser, og opgavernes omfang er i en størrelsesorden, som en del virksomheder i Horsens vil kunne mærke effekterne af, siger han.

Bolig Horsens, der er paraplyorganisation for Beringsgaard og HAB, byder ind ved at fremskynde et udbud af udskiftning af vinduerne i 121 boliger i afdelingen Gartnerhaven i Gothersgade. En opgave til syv millioner kroner.

Odinsgaard planlægger ekstraordinært at fremskynde renoveringer for samlet set 8,4 millioner kroner, og boligforeningen har også fået grønt lys fra Landsbyggefonden til at indlede renoveringen af boliger i Søvind og Gedved - projekter, der samlet set beløber sig til 85 millioner kroner.

Annonce

Beboerne skal sige ja

I Søvind og Gedved er der den udfordring, at renoveringen vil medføre huslejestigninger, og at beboerne derfor skal samles og stemme ja til det, før renoveringen kan gå i gang.

- Det kan vi jo ikke lige nu, men vi forbereder sagen til byrådet, og lige så snart vi igen får lov til at mødes fysisk mere end 10 personer, vil vi samle beboerne og spørge om lov, siger Michael Meldgaard, direktør for Odinsgaard.

Også Steffen Møller Borgbjerg anerkender, at medlemsdemokratiet i dag har det lidt svært, fordi det ikke er muligt at samle beboerne.

- Men to af vores tre projekter medfører ikke huslejestigninger, og udbuddene vælger vi at sætte i gang med bestyrelsens godkendelse, siger han.

Annonce

Odinsgaard bygger mere på havnen

Med i tallene er ikke en række nybyggerier, som også giver beskæftigelse til blandt andet lokale håndværkere.

Odinsgaard er ved at færdiggøre Karrehuset med boliger på Nordhavnen, der bygges på Vestergade i Brædstrup og på Ravnebjerget i Søvind. Dertil kommer endnu et boligbyggeri på Nordhavnen, 75 lejligheder, der er den almene del af Svanen Developments boligprojekt Honnørkajen ved siden af Karrehuset.

- Det er vi på trapperne med. I øjeblikket benytter Casa grunden i forbindelse med byggeriet af Pakhusene, men når de er færdige, er vi klar til at gå i gang med byggeriet, siger Michael Meldgaard.

AAB har nybyggerier og totalrenoveringer på vej i Torsted Vest, i Tamdrup/Lund, hvor der skal bygges 37 tryghedsboliger, og ved Nørrestrand, hvor der skal bygges 12 almene familieboliger.

Bolig Horsens har som den næste store opgave aftalerne på plads i forhold til at påbegynde en omfattende renovering i Marius Holsts Gade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce