Annonce
Horsens

Boliger på vej på brakmarken: Nyt forslag til bebyggelse på Vestervej

Det nye projekt kommer til at bestå af i alt 12 boliger, der vender ud mod gadekæret. Kortmateriale: Skala Arkitekter
Et nyt forslag reducerer antallet af boliger fra 19 til 12 på Vestervej i Gedved. Politikere er glade for udsigten til, at der sker noget på grunden.
Annonce

Gedved: Nu er der udsigt til, at grunden på Vestervej 7 i Gedved kan blive bebygget.

Området henligger i dag som ubebygget mark, efter at ejeren, Michael Haargaard, tidligere har fået afvist en lokalplan for området.

Naboer i området har kritiseret de tidligere planer for bl.a. ikke at tage højde for det unikke kulturarvsmiljø i området og har påpeget, at 19 boliger var for mange. Plan- og miljøudvalget fastsatte efterfølgende, at der maksimalt kunne bygges 12 boliger på grunden.

Michael Haargaard meddelte i den forbindelse, at det ikke var økonomi i 12 boliger, men det nye forslag indeholder netop 12 boliger,

- Vi har rettet ind efter snart sagt alle de høringssvar, der var sidste gang, både med skovbyggelinje med antal boliger, og hvordan det skulle udformes i forhold til at bevare gårdmiljøet som en tre-længet gård. Vi har vendt boligerne ned mod gadekæret, så der bliver en sammenhæng til det, og en stiforbindelse ned mod det område, hvor der skal rejses skov, fortæller Michael Haargaard.


Vi har rettet ind efter snart sagt alle de høringssvar, der var sidste gang, både med skovbyggelinje med antal boliger, og hvordan det skulle udformes i forhold til at bevare gårdmiljøet som en tre-længet gård.

Michael Haargaard, investor


I forhold til at få tingene til at hænge sammen økonomisk, er materialerne knap så bæredygtige, som der var lagt op til i de tidligere projekter, fortæller han.

- Det projekt, der er fremlagt her, er et rigtig godt projekt, men det er lidt mindre bæredygtigt og lidt mere traditionelt. Nogle af de bæredygtige elementer i forhold til f.eks. lavenergi kræver nogle ekstra omkostninger. Vi vil stadig lave det så lavenergirigtigt som muligt og med et bæredygtigt materialevalg. Men der er ikke økonomi til at lave det som i det oprindelige projekt. Omvendt er vi jo også kede af, at området bare står hen. Det har det gjort for længe i den her proces, men sådan var vilkårene, fortæller Michael Haargaard.

Bygherre Michael Haargaard og arkitekt Emil Simonsen ved den grund, hvor de håber at kunne bygge 12 boliger. Arkivfoto: Jens Amtoft

Han fortæller, at boligerne indretningsmæssigt og størrelsesmæssigt minder om boligerne i det oprindelige projekt.

- Det er stadig supergode boliger med tre værelser og på 100 kvm. Boligerne kan matche både det ældre ægtepar, der sidder i en lidt for stor bolig, som de gerne vil ud af. Det kan også passe til den unge familie med eller uden børn eller passe i størrelse, hvis man er blevet skilt. Jeg forventer egentlig, det bliver meget blandet herude, siger Michael Haargaard.

Annonce

Tilfredse politikere

Den nye plan skal behandles på plan- og miljøudvalgets møde på tirsdag.

Borgmester Peter Sørensen (S) og formand for plan- og miljøudvalget Martin Ravn (V) er glade for, at der nu foreligger et nyt projekt.

- Man kan jo sige det, som det er: demokratiet har talt. Heldigvis for det. For mig var det ikke antallet af boliger, der var vigtigt - det var bebyggelsesprocenten - hvor stort fodtryk laver man på grunden. Det jeg syntes, var mest interessant, var at lytte til høringssvarene mht. skovbyggelinje og stierne og at der i høringssvarene var lagt op til, at man forsøgte at bevare landsbymiljøet. Men det er besluttet, at der maksimalt må være 12 boliger. Det har jeg prøvet at udfordre Michael Haargaard på. Og ud fra tegningerne synes jeg, det ser ud som et godt projekt, siger Peter Sørensen.

Martin Ravn (V) er også glad for, at der nu ligger et nyt forslag, som plan- og miljøudvalget skal tage stilling til.

- Jeg synes, det er fremragende, hvis der kan blive bygget på pladsen. Jeg synes, det her er et godt eksempel på, hvordan man kan styre en byudvikling, der tilgodeser borgerne, og som også tilgodeser investorer osv. Jeg synes, det er den rigtige måde at gøre det på - også at man tager hensyn til det kulturarvsmiljø, der er i området, siger Martin Ravn.

Det nye lokalplanforslag skal behandles på plan- og miljøudvalgets møde på tirsdag.

Forslaget skal derefter sendes i høring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Overlæge efterlyser underholdning til indlagte coronapatienter: Nogle får simpelthen en depression af at være indlagt

Annonce