Annonce
Horsens

Boliger og erhverv på vej: Tæt på salg af det gamle posthus på Vitus Berings Plads

Et salg af det gamle posthus på Vitus Berings Plads nærmer sig. Der er tætte forhandlinger med en af byderne, oplyser ejendomsmægler Bo Pinholt, Nordicals. Arkivfoto
Budrunden sluttede fredag, og der er lige nu forhandlinger i gang med en af byderne, fortæller ejendomsmægler Bo Pinholt. Byderen vil omdanne posthuset til boliger og erhverv, fortæller han.

Horsens: Om alt går vel, vil den nye ejer af det gamle posthus på Vitus Berings Plads blive præsenteret senere på ugen.

Budfristen sluttede fredag, og ejendomsmægler Bo Pinholt, Nordicals, fortæller, at der lige nu er forhandlinger i gang med en af byderne, og at man er meget tæt på en aftale.

- Vi er tæt på at lukke en aftale. Prisen er der enighed om, men der er nogle detaljer i vilkårene for overtagelsen, der lige skal falde på plads. Det er ikke detaljer, der burde kunne give problemer, siger han.

Byderen vil bruge posthuset til en blanding af boliger, private lejeboliger, og erhverv, fortæller Bo Pinholt.

Hovedbygningen ud mod Vitus Berings Plads må der ikke røres ved, men der kan muligvis blive tale om nybyggeri på matriklen, der i dag huser distributionscentret ud mod Lichtenbergsgade.

- Men det er ikke noget, jeg kan sige mere om lige nu, siger ejendomsmægleren.

Annonce
Vi er tæt på at lukke en aftale. Prisen er der enighed om, men der er nogle detaljer i vilkårene for overtagelsen, der lige skal falde på plads.

Bo Pinholt, ejendomsmægler, Nordicals

Kommunen har ikke vist interesse

Siden salget af posthuset blev offentliggjort, har der været debat i Folkebladet om, hvorvidt kommunen skulle slå til og byde på matriklen, der så kunne blive hjemsted for et ungdomshus eller foreninger.

Et salg til kommunen har imidlertid ikke været på tale, siger Bo Pinholt.

- Så vidt jeg ved, har kommunen hurtigt meldt ud, at man ikke var interesseret, så det har vi ikke haft fokus på. Jeg tror, at der er nogle af byderne, der har været i dialog med kommunen om muligheden for ungdomsboliger, men det er ikke mit indtryk, at det er noget, man har arbejdet videre med, siger han.

Bo Pinholt ønsker ikke at fortælle, hvor mange bud der er kommet.

- Det må vi ikke sige, men jeg kan sige, at der er kommet et tilfredsstillende antal bud. De fleste bydere har haft boliger i tankerne, men der har også været nogle ind over, som kun ville bruge posthuset til erhverv, siger han.

Salget af det gamle posthus, der har eksisteret siden 1881, blev aktuelt, da Postnord for nylig meldte ud, at selskabet vil bygge et nyt distributionscenter på Kometvej i Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce