Annonce
Horsens

Bojsen-nomineringer går til de hjælpsomme, de driftige og dem, der tager skraldet

Det er Horsens Folkeblads Fond, der står bag uddelingen af Årets Bojsen 2021. Det foregår fredag 9. april. Foto: Morten Pape
Horsens Folkeblads Fond sætter fokus på dem, der har gjort en særlig indsats under tiden med corona, når Årets Bojsen uddeles. Du kan stadig nå at indstille en lokal corona-helt.

Horsens: Det strømmer ind med nomineringer til modtagere af Årets Bojsen 2021, som i år gives til corona-krisens helte i Horsens, Hedensted og Odder kommuner.

Prisen uddeles af Horsens Folkeblads Fond. Hovedprisen består af en bronzeskulptur og en radering lavet af kunstneren Christian Lemmerz, mens modtagerne af de to små priser hver får en radering og 10.000 kroner til at glæde coronaramte.

Man kan stadig nå at komme med forslag til modtagere af Årets Bojsen 2021. Fristen for indstillinger er mandag 8. marts klokken 8.

Det kan ske ved at sende et begrundet forslag samt navn, adresse og e-mail til redaktionen@hsfo, mærket "Bojsen" i emnefeltet. Du kan også udfylde og indsende det skema, som vi løbende bringer i papiravisen eller gå ind på hsfo.dk/bojsen.

Årets Bojsen til coronakrisens helte

Horsens Folkeblads Fond vil i år hædre coronakrisens helte fra Horsens, Hedensted og Odder kommuner. Mennesker, der under coronaåret har gjort en stor og positiv forskel for deres medmennesker.

Det er 17. gang, Bojsen-prisen uddeles. Hovedprisen er en bronzeskulptur af kunstneren Christian Lemmerz. Motivet er en hyæne, der bærer et barn i en slynge. De to mindre priser er en radering af samme kunstner samt 10.000 kroner til hver. Pengene kan modtagerne bruge til at gøre noget godt for coronaramte, f.eks. på et plejehjem.

Læserne har frem til mandag 8. marts kl. 8 til at foreslå kandidater til de tre priser, hovedprisen og de to mindre priser. Det kan gøres på hsfo.dk/bojsen. Forslagene offentliggøres løbende på hsfo.dk og i Horsens Folkeblad. Priserne uddeles 9. april.

https://docs.google.com/forms/d/1Epo22_Ag6YzdiBQ2eMDx4VX5iR7tJ8zqSmOkKUtOIJk/edit?usp=sharing

Renovationsarbejderne ved Meldgaard Miljø A/S

Rennovationsarbejdere skal have Årets Bojsen for at tage skraldet, lyder et forslag. Arkivfoto: Morten Pape

Alice Vilholdt, Axel Sørensens Vej 30, 8700 Horsens, foreslår renovationsmedarbejderne ved Meldgaard Miljø A/S.

Begrundelse: De fortjener et stort skulderklap. Trods corona bliver vores affald hentet. Hvem har vasket eller sprittet deres affaldscontainer lige før afhentning? Nogle steder må de ind at hente affaldscontainer på matriklen, så derfor: En stor tak herfra!

I er med til at holde vores by ren, også i en tid hvor vi stadig skal passe godt på os selv og hinanden.

Mette Vedel Paaske

Mette Vedel Paaske, som er social- og sundhedsassistent på Regionshospitalet Horsens, gør sammen med andre en stor forskel for de meget syge. Arkivfoto: Morten Pape

Gerda Jakobsen, Bjerrevej 301, Bjerre, 8783 Hornsyld, nominerer Mette Vedel Paaske.

Begrundelse: En firesiders artikel i Horsens Folkeblad søndag 14. februar 2021 omhandler  "Sygeplejerske bag værn" på covid-19-afsnit. Jeg lægger den til side, jeg vil have god tid til at læse den igennem. Jeg bliver forbavset, da det er en social- og sundhedsassistent, som fotojournalist Morten Pape fra Horsens Folkeblad følger en hel dag. Hun har ligeså en sosu-elev med.

Hun tænker fremad, hvad hun skal bruge hos de to patienter, der også har andre diagnoser. Hun spritter af og iklæder sig beskyttelsesdragt og værnemidler m.m., man følger hendes omsorg og pleje i arbejdet. Hun tager vare på en ny patient, der heldigvis ikke har corona.

Af afdelingssygeplejerske Barbara Dyrmose får hun ros, det kan alle have brug for. En tak - også til kollegaer, det er en svær tid. Da jeg er lokalpatriot i Bjerre Herred og bor i Bjerre, bliver jeg stolt, da jeg opdager Mette Vedel Paaske er vokset op i Bjerre og bor her sammen med sin mand og to sønner. Jeg håber, der er flere, som vil stemme på Mette, da hun sammen med andre gør en stor forskel for de meget syge. Vi er alle berørte af pandemien.

PHC Ejendomme ved Helle og Peter Pørtner, Brædstrup

Peter og Helle Pørtner har i den grad været med til at sætte gang i Brædstrup ved at renovere bygninger. Arkivfoto: Peter Hald

Jørn Søgaard, Søkildevej 48, 8740 Brædstrup, nominerer PHC Ejendomme ved Helle og Peter Pørtner, Brædstrup.

Begrundelse: Virksomheden har i den grad været med til at sætte gang i Brædstrup, blandt andet ved at renovere deres bygninger i Brædstrup i en særdeles høj kvalitet, hvor bygningerne føres tilbage til deres oprindelige arkitektur. Her kan nævnes bygninger som det gamle posthus, det gamle vaskeri samt flere andre ejendomme til udlejning. Derudover står de bag det flotte projekt Sønderhaven med udlejningslejligheder og seniorboliger med i alt 77 lejemål, opført klimavenligt og bæredygtig. Helle og Peter Pørtner står også bag Brædstrup byfests genopståen sammen men andre aktive Brædstrupborgere.

Jens Julius

Julius' pragtfulde humoristiske streg gør ham til en åbenlys Bojsen-kandidat. Arkivfoto: Morten Pape

Jytte Helbo, Hovmarksvej 26 b, 8700 Horsens, nominerer bladtegner Jens Julius.

Begrundelse: Julius får os alle til at smile, det trænger vi til i disse tider.

Finn Mørk Hansen, Birkevej 15, 8740 Brædstrup, nominerer Jens Julius.

Begrundelse: Jens har med sine tegninger om nogen været med til at skabe en god stemning i en rigtig træls tid. Vi nyder hans tegninger hver dag i avisen, og reaktionen varierer mellem et smil og et skraldgrin. Oftest det sidste. Hans pragtfulde humoristiske streg gør ham til en åbenlys Bojsen-kandidat. Så gør det jo heller ikke noget, at han også er god til at spille violin.

Køberen af spøgelseshuset på Bjerrevej

Det afføder anerkendelse at købe spøgelseshuset på Bjerrevej 40 i Horsens og gennemrenovere det, så det atter bliver et menneskehus. Foto: Morten Pape

Jesper Vankat, Bremersalle 15, 8700 Horsens nominerer "ham, der har købet spøgelseshuset på Bjerrevej og har valgt at renovere den smukke, gamle bygning".

Begrundelse: Selvfølgelig er coronapersonale oplagt, men i en køb og smid væk-kultur er det bare mega anerkendelsesværdigt at købe den gamle forfaldne ejendom og fuldstændig gennemrenovere den. Flot handling, godt for byen og området! Kæmpe respekt, når man selv har boet i en 1954-villa i 12 år.

Lene Marie Kristensen

Lige meget, hvor hårde betingelserne har været i denne coronatid, har Lene Kristensen formået at holde fokus på de børn og unge, som har det ekstra svært. Arkivfoto: Morten Pape

Lone Moestrup, Korundvej 9, Horsens nominerer Lene Marie Kristensen.

Begrundelse: Lene gør et fantastisk arbejde i Heart & Soul. Lige meget, hvor hårde betingelserne har været i denne coronatid, har hun formået at holde fokus på de børn og unge, som har det ekstra svært.

Nye tiltag i butikken har været med til, at hun fortsat har kunnet hjælpe. Der har været sommerferiehjælp i form af gaver, udflugter og gavekort. Hun tænker videre - og på alt. Når hun giver et armbånd til svømmehallen, er der også et gavekort til McDonalds til efter svømmeturen. Hun har sørget for mundbind, når der har været billetter til f.eks. Djurs Sommerland.

Der har også været konfirmationer, hvor Lene har gjort ekstra ud af det. Hun tænker meget på de unges ve og vel og på familien som en helhed. Hun gør et fantastisk arbejde langt ud over normal arbejdstid. Hun har helt klart fortjent at få Bojsen-prisen 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce