Annonce
Horsens

Bog & idé efter flytning: Det er gået rigtigt godt - men vi er stadig ikke helt i mål

Efter Bog & idé er flyttet i større lokaler, skal personalet ikke længere flytte så meget rundt på butikkens varer, som de ellers har været vant til. Selvom der stadig er nogle ting, der mangler at falde helt på plads, er stedets butikschef, Winnie Rahbek, meget tilfreds med den nye butiksadresse. Foto: Søren E. Alwan
Mange gøremål er på plads i det nye Bog & idé-lokale, men der er også stadig hængepartier - for det er omsiggribende med så stor en butik, fortæller stedets butikschef.

Horsens: 1. juni sidste år tiltrådte Winnie Rahbek som butikschef i Bog & idé, der på det tidspunkt lå på Søndergade 30.

25. april åbnede forretningen så i dobbelt så store lokaler i den tidligere BR - fortsat med Winnie Rahbek, 32, i spidsen for butikken, der nu kan fortælle om en hektisk, men positiv tid for den lokale Bog & idé.

- Det har været en utrolig travl tid. I flere uger op til selve flytningen flyttede tre personaler dagligt lagervarer på en palleløfter - op og ned ad Søndergade. Det var spøjst samtidig med, at vi havde utroligt meget at lave. Men det skulle til, for at vi kunne nå hele flytningen til tiden, fortæller Winnie Rahbek.

Annonce

Det er faktisk ret svært for mig at svare på, hvorfor vi er kommet så godt fra start. For en ting er, at vi nu er den eneste boghandel på Søndergade en anden ting er, at vi har fået en bedre og mere indbydende butik med langt flere varer. Så måske er det et sammensurium af de to ting.

Winnie Rahbek

Forventelige hængepartier

Det lykkedes som sagt butikschefen og personalet at nå flytningen inden åbningsdagen. Men der er stadig nogle hængepartier her og der, forklarer Winnie Rahbek.

Det gælder både i butikken og især på lageret, hvor lagerstyringen endnu ikke er blevet helt justeret. Personalet skal også lige vænne sig til at købe langt flere varer hjem, end de tidligere har været vant til.

- At vi ikke er helt i mål endnu, ser man umiddelbart ikke, når man træder ind i butikken - heldigvis, og det gode er, at vi har fået utrolig mange positive tilkendegivelser fra kunderne efter flytningen. De kan lide vores nye sted, hvilket er rigtigt rart.

- Men vi mangler blandt andet stadig nogle hyldeforkanter og -lister i forretningen, ligesom det heller ikke er alle varer, der er prismærket endnu, siger Winnie Rahbek.

Hængepartierne kommer dog ikke bag på butikschefen. Hun var også med, da forretningen i Søndergade 30 for et år siden, i forbindelse med et ejerskifte, blev ombygget. Deraf ved hun, at der er meget praktisk at samle op på efterfølgende, når de store, seje træk er faldet på plads.

- Det er forventeligt, at vi stadig har nogle ting efter flytningen, der endnu ikke er kommet helt på plads. Det når vi inden jul, siger hun.

Et sammensurium

Selvom der er nogle detaljer, der endnu mangler at falde på plads, skal der, ifølge Winnie Rahbek, ikke herske nogen tvivl om, at forretningen er kommet godt fra start i de nye lokaler.

Kan den positive åbning have noget at gøre med, at I nu er den eneste butik på Søndersøde, der sælger bøger og diverse tilbehør og spil?

- Det er faktisk ret svært for mig at svare på, hvorfor vi er kommet så godt fra start. For en ting er, at vi nu er den eneste boghandel på Søndergade en anden ting er, at vi har fået en bedre og mere indbydende butik med langt flere varer. Så måske er det et sammensurium af de to ting, vurderer Winnie Rahbek.

Bog & idé er kommet godt på plads efter deres flytning. Men forretningen har stadig et par hængepartier efter den store flytning, fortæller stedets butikschef Winnie Rahbek. Foto: Søren E. Alwan

Halvdelen bøger

I dag inkluderer halvdelen af butikkens varenumre bøger, mens også afdelingen for brætspil har fået et betydeligt nøk opad på kvadratmeter.

- Hvad angår både bøger og brætspil, så er der en meget stor efterspørgsel på de varer. Især børn og unge efterspørger i langt større grad end tidligere bøger og spil. Jeg har det seneste stykke tid set en klar stigning på den del, og jeg tror, det er et modtræk til de sociale medier. De unge er blevet lidt trætte af at være online hele tiden og søger hen mod noget mere jordnært, siger Winnie Rahbek.

En yderligere bonus ved den store flytning har der også været - udover en større butik, god omsætning og tilfredse kunder.

- Tidligere brugte vi utroligt meget tid på at rykke varer rundt i forretningen. Nu bor tingene permanent, hvor vi placerer dem i forretningen, fordi vi har plads til at have dem stående. Det betyder, at vi nu har mindre fat i den enkelte vare, og det kan vi i den grad mærke. Vores arbejdsgang er blevet betydeligt effektiviseret, siger en tilfreds Winnie Rahbek.

Bog & idé Horsens indeholdt før 25. april 8000 varenumre. I dag er det tal oppe på 12000.

Udover Winnie Rahbek har butikken to fastansatte, en ansat på deltid, to elever, en person i flexjob og to erhvervspraktikanter.

Især børn og unge efterspørger i langt større grad end tidligere bøger. Og netop bøger udgør i den nye butik 50 procent af stedets varer. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Annonce