Annonce
Ikast-Brande

Bodil har fået nye legekammerater

Bodil Jørgensen har været dagplejer i 21 år. I disse uger er hun ene om at stå for nødpasningen i Brande-området. Privatfoto
Ikke ret mange børn sendes til nødpasning i Ikast-Brande Kommune. Kun en halv snes nødpasses i øjeblikket.
Annonce

Brande: På en normal dag er der næsten 500 børn i dagplejen i Ikast-Brande Kommune, men heller ikke på pasningsområdet har ret meget været normalt i den seneste uge.

I Ikast har to dagplejere deltes om fire børn, i Engesvang og Gludsted har der begge steder været et barn i dagpleje, og i Brande har Bodil Jørgensen haft tre drenge i alderen fra godt et halvt år til to et halvt år under sine vinger i nødpasning.

Bodil Jørgensen har været dagplejer i 21 år, men hun kan ikke komme i tanker om en situation, der minder om den nuværende.

- Vi har aldrig været ude i en lukning. Vi har aldrig været udsat for en lignende situation, siger hun og nævner nogle strejker som det, der kommer tættest på – men det var ikke på samme måde.

- Det virker meget mere stille – man kan mærke en anden stilhed, forklarer hun, men selv med tre helt nye børn, som hun ikke har passet før, er det gået relativt uproblematisk.

- Det har været stille og roligt, næsten som det plejer, siger hun om selve pasningsdelen.

Der er dog en række restriktioner: Først og fremmest må hun og børnene ikke forlade matriklen, så der er ikke mulighed for at gå tur med barnevognen. Og de sædvanlige legestuer, hvor dagplejerne mødes gruppevis, har heller ikke været mulige at afholde.

- Vi er ude at lege, vi synger, og vi spiller – jeg prøver at få det til at fungere næsten som normalt, forklarer Bodil Jørgensen om den uvante situation.

Annonce

Ekstra forholdsregler

Hun har taget en hel del ekstraordinære forholdsregler. Blandt andet har hun håndsprit i både baggangen, hvor børnene bliver afleveret og får overtøjet af og på, i køkkenet og på badeværelset.

- Vi prøver på at holde afstand og aflevere hurtigt, siger Bodil Jørgensen.

Desuden har hun sat skilte op og taget en snak med børnenes forældre om hygiejnen.

Hagesmækkene bliver udskiftet, hver gang de har været i brug, og så snart et håndklæde har været brugt, bliver det smidt til kogevask ved 90 grader.

- Vi står ikke op og ned ad hinanden, selvom det kan være svært med små børn, erkender hun.

At det lige var hende, der blev udpeget til nødpasser, mener hun hænger sammen med, at hun ikke selv har hjemmeboende børn. Til gengæld er hendes mand en af de mange, der arbejder hjemmefra for øjeblikket, men det foregår et andet sted i huset. Og hun er faktisk slet ikke så ked af, at det blev hende, der fik tjansen.

- Jeg tror, mange af mine kolleger går og keder sig. Jeg er glad ved at have noget at lave. Jeg er glad ved, at jeg har fået nogle drenge at lege med, smiler Brandes p.t. eneste aktive dagplejer.

- Det er sjovt at få nogle små børn, man ikke kender. På en måde har det været lidt ligesom at få nye børn i pasning, hvilket normalt kræver en vis indkøringsperiode, forklarer den rutinerede dagplejer.

Lotte Krarup, der er Ikast-Brande Kommunes øverste leder indenfor dagplejeområdet, er også behørigt imponeret over den måde, forældre over hele kommunen har formået at indrette sig på.

- Forældrene har taget det her meget alvorligt, siger hun og konstaterer, at man med samlet set blot en halv snes børn i nødpasning i Ikast-Brande er ”så tæt på ingenting, som man næsten kan komme”.

Hun tør dog godt garantere, at de dagplejere, der står for nødpasningen, nok skal passe godt på børnene uanset de uvante rammer og vilkår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Tilde blev trukket efter scooter og døde af kvæstelserne: - Hun var lyspunktet i min svigerfars liv

Annonce