Annonce
Erhverv

Boblende glæde på byens hoteller: Nu åbner vi det hele på onsdag

Kari Brandsgård overtog ledelsen af Jørgensens Hotel 1. marts, og siden har hun glædet sig til at kunne genåbne hotellet. Det sker på onsdag. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Onsdag bliver en festdag på Hotel Opus og Jørgensens Hotel, som med de seneste lempelser af restriktioner er klar til at genåbne hotellerne efter måneders nedlukning. Scandic Bygholm Park har haft åbent i snart to uger, men hilser også den ny genåbningsplan velkommen.

Horsens: Alt for længe har den nyrenoverede glans på byens strøghotel, Jørgensens Hotel, været forbeholdt direktør Kari Brandsgård, som har stået i spidsen for hotellet siden 1. marts. Så glæden over den ny genåbningsplan vækker en boblende begejstring.

- Vi havde planlagt at åbne for udendørsservering og overnatninger med roomservice onsdag 21. april. Men nu åbner vi det hele. Det er så fantastisk, siger hoteldirektøren.

Med det hele mener hun vinbar, vinhandel, overnatning og restaurant med både inden- og udendørs servering.

Annonce

Spontant besøg og planlagte fester

Besøg i restauranten kræver bordbestilling og coronapas, men krav om coronapas er nu droppet i forhold til udendørsserveringen, og det er Kari Brandsgård glad for:

- Det giver plads til spontane besøg, hvor man sætter sig udenfor og får noget at drikke eller spise.

Hoteldirektøren glæder sig også over, at der nu er kommet datoer for en løbende lempelse af forsamlingsforbuddet.

- Mange har været trætte af situationen og har afventet en udmelding, som gør det muligt at planlægge fester, siger hun.

Annonce

Koster en million om måneden

Glæden og forventningens glæde er ikke mindre på Hotel Opus, der også har haft lukket siden midt i december.

Direktør Søren Holmboe og personalet på Hotel Opus elsker at være værter, og derfor har det været svært at gå derhjemme med et lukket hotel, fortæller direktøren, som nu gør klar til at genåbne hotellet på onsdag. Arkivfoto: Morten Pape

Hotellet på Egebjergvej har også valgt at slå dørene op onsdag, når det igen bliver muligt at åbne restauranten.


Foreløbig kommer vi langt fra til at køre med den kapacitet, huset kan trække, men lige nu vælger vi at fokusere på det positive i, at vi overhovedet kan komme i gang.

Søren Søltoft Holmboe


- Dét, at vi kan få køkkenet i gang og servere mad i restauranten, gør en afgørende forskel. Det giver gæsterne noget at komme efter, siger hoteldirektør Søren Søltoft Holmboe.

Hoteller har ikke været tvangslukket, men Opus har som de fleste hoteller ikke fundet grundlag for at holde åbent for overnatninger, når alt andet er lukket.

Nedlukningen koster hotellet cirka en million kroner om måneden, fordi kompensationen kun dækker en del af udgifterne, oplyser han.

Annonce

Langt fra normal kapacitet

I tiden med nedlukning har der været stor interesse for fester og konferencer, men ingen reserveringer, fortæller direktøren.

- Vi vidste, at vi kunne mere fra 6. maj, men ingen vidste præcis, hvad vi måtte, og hvad vi kunne åbne til. Vi har ikke kunnet definere, hvilken vare vi kunne sælge, og derfor har der ikke været løbende ordretilgang.

De nye udmeldinger om udfasning af forsamlingsforbuddet vækker derfor glæde på hotellet.

- Foreløbig kommer vi langt fra til at køre med den kapacitet, huset kan trække, men lige nu vælger vi at fokusere på det positive i, at vi overhovedet kan komme i gang, siger Søren Søltoft Holmboe.

Sammen med personalet har han haft en travl fredag med forberedelser til genåbningen, fortæller han.

- Det har været lidt som at vågne 24. december og opdage, at det er juleaften, og at man mangler det hele. Det bliver en lang arbejdsdag i dag, men når vi er færdige, åbner vi en flaske bobler, og der bliver også bobler til alle gæster i den første tid. Vi kan slet ikke lade være med at fejre det, siger hoteldirektøren.

Annonce

Scandic åbnede efter påske

På Scandic Bygholm Park har hotellet været åben siden 6. april.

- Vi havde selvfølgelig håbet på endnu flere lempelser især i forhold til forsamlingsforbuddet. men små skridt er bedre end at stå med yderligere restriktioner. Det er især positivt, at vi nu kan tilbyde vores gæster muligheden for at spise i vores restaurant, hvis de kan fremvise gyldigt corona-pas, siger general manager Thomas Oest om hotellets besøgende, som hidtil har måttet indtage deres måltider som takeaway på værelserne.

De seneste lempelser er et lille skridt på vejen mod en mere normal hverdag på Scandic Bygholm Park, lyder det fra Thomas Oest. Arkivfoto: Morten Pape

Han kalder de seneste lempelser af restriktionerne et skridt på vejen mod en mere normal hverdag, men fastslår også, at der stadig er usikkerhed om, hvordan hotellerne skal håndtere de nødvendige corona-pas.

Ud over muligheden for restaurant-bespisning inden døre og uden døre - sidstnævnte uden corona-pas - forventer han ikke den store effekt af udspillet fra Christiansborg.

- Kigger man på et af vores andre store forretningsben; møder, konferencer og fester, kan man sige, at en lempelse af forsamlingsloftet fra fem til 10 personer ikke skaber et kæmpe forretningsgrundlag. Men jeg er glad for, at vi kan udvide vores service over for gæsterne på hotellet, og så tager vi genåbningen i de steps, der kommer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Megascope: Vi holder åbent, til vi får et påbud om at lukke

Horsens

Se videoen: Borgmester om nedlukning - Jeg er ærgerlig og ked af det

Horsens

Få overblikket: Disse skoler og institutioner i Sønderbro Sogn kan blive ramt af nedlukningen

Horsens

Se kortet: Så mange skal være smittede, før dit sogn lukker ned

Annonce