Annonce
Erhverv

Bo opgav landmands-drømmen: Nu er han medejer i familiedrevet VVS-firma

VVS-mester Jørgen Hansen (t.v.) har fået en medejer ombord i Løsning VVS i skikkelse den 32-årige svend i firmaet, Bo Friberg Poulsen. Foto: Henrik Dolmer
Den 32-årige blikkenslager og nybagte aut. gas- og vandmester Bo Friberg Poulsen er kommet med i ejerkredsen bag familieforetagendet Løsning VVS. Den mangeårige indehaver af firmaet, VVS-mester Jørgen Hansen, har fundet den nye medejer i egne rækker.

Løsning/Lindved: 32-årige Bo Friberg Poulsen fra Lindved er ny mand i ejerkredsen i Løsning VVS. Det er mand, der kender firmaet rigtig godt, for han er nemlig udlært VVS'er i netop Løsning VVS.

Små syv år er det blevet til i firmaet siden starten som lærling i februar 2015, og nu er han så blevet en del af ejerkredsen, der desuden tæller VVS-mester Jørgen Hansen og Hans Hansen.

Bo Friberg Poulsen, der oprindeligt er fra Vejle, men som nu er bosat i Lindved, er oprindeligt udlært som landmand, men her var det for svært at udleve drømmen om at blive selvstændig.

Annonce

Fra landmand til VVS'er

- Kapitalbehovet for at kunne overtage en gård er jo enormt, og da jeg altid har haft et ønske om at blive selvstændig på et tidspunkt, så besluttede jeg mig for at kigge i andre retninger, og det blev så VVS-branchen og Løsning VVS, og det har jeg bestemt ikke fortrudt, siger Bo Friberg Poulsen, der tidligere på året blev færdig med en overbygningsuddannelse, så han nu også kan kalde sig autoriseret gas- og vandmester.

- Jeg elsker at nørde med mit fag, så det har været fedt at bygge endnu mere viden og endnu flere færdigheder på, og så giver det bare en ekstra dimension at være med i ledelsen af firmaet. Det gør det bestemt ikke mindre spændende at gå på arbejde, at man ligesom kan være med til at sætte sit præg på tingene, siger Bo Friberg Poulsen.

Annonce

Aftale to år undervejs

Jørgen og Bo begyndte at snakke om et muligt medejerskab allerede for to år siden.

- Tiden siden er gået med, at Bo har taget sin autorisation, og så har vi brugt det seneste års tid på at køre det hele i stilling, og pr. 1. oktober købte han sig så ind i firmaet, siger Jørgen Hansen, der dog ikke har tænkt sig at slippe tøjlerne lige med det første.

- Jeg har vitterligt ingen planer om at stoppe, men dåbsattesten lyver jo ikke. Den siger 61 år, og så kan man jo godt se enden på sit arbejdsliv uden brug af kikkert. Jeg ser Bos indtræden i firmaets ejerkreds som rettidig omhu i form af at få taget hul på et glidende generationsskifte, hvor Bo hen ad vejen kan overtage mere og mere af det, jeg sidder med til daglig, siger Jørgen Hansen.

Annonce

Et nyt kapitel for firmaet

Dermed åbnes der også op for et Løsning VVS, som på sigt bliver noget andet end et familieforetagende.

- Der er ikke nogen af mine børn, der vil ind i firmaet, så det har længe stået klart, at der skulle nogle andre på banen, og her er jeg glad for, at det er blevet én inden for egne rækker, som kender kulturen og ånden i firmaet, siger Jørgen Hansen, der har rigtig mange års anciennitet i firmaet.

Da han vendte tilbage til hjembyen efter sin militærtjeneste, blev han nemlig i første omgang ansat i faderen Hans Hansens firma Løsning VVS til at køre med fyringsolie til firmaets mange kunder. Men efter at have taget et svejsekursus i begyndelsen af 1980'erne, blev det mere og mere VVS-delen, der blev hans arbejdsområde.

Annonce

Over 30 år ved roret

I 1990 tog man hul på det første generationsskifte i firmaet, da Jørgen Hansen overtog en fjerdedel af aktierne i firmaet. Den andel er blevet øget løbende, og det er lidt samme model man går efter her ved generationsskifte nummer to.

- Bo har købt 10 procent af firmaet her pr. 1. oktober, og det er så tanken, at han over tid skal overtage en større og større del af aktierne, siger Jørgen Hansen.

I mange år drev Løsning VVS også en butik, der blandt andet solgte hårde hvidevarer, badeværelser og udstyr til bad, køkken og VVS-artikler. Den butik lukkede Jørgen Hansen imidlertid ned i 2013, da tiden var løbet fra den type små VVS-butikker.

Annonce

Har 15 medarbejdere

Firmaet er i dag leveringsdygtig i alle former for VVS-arbejde for både private og virksomheder. Der er p. t. 15 ansatte i firmaet, og der er faktisk så mange opgaver, at Jørgen og Bo godt kunne bruge et par folk mere.

Jeg har vitterligt ingen planer om at stoppe, men dåbsattesten lyver jo ikke. Den siger 61 år, og så kan man jo godt se enden på sit arbejdsliv uden brug af kikkert.

Jørgen Hansen, VVS-mester i Løsning VVS

- Men de rigtige folk er simpelthen ikke ledige på markedet lige nu, så vi ligger vandret i luften, siger Jørgen Hansen.


Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce