Annonce
AC Horsens

Bo Henriksen har planen klar i skuffen

AC Horsens' seneste kamp blev spillet uden tilskuere i Parken, så det har spillerne allerede prøvet. FCK blev besejret med 1-0. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
AC Horsens' manager vurderer, at 14 dage med almindelig træning er nok til at få spillerne gjort klar til kamp.
Annonce

Horsens: Endnu ligger hovedparten af alle danske fodboldklubber i dvale, men der er håb om, at turneringerne kan genoptages på et tidspunkt i løbet af maj. Et af de springende punkter er, hvor lang tid der er behov for, hvis spillerne skal tilbage i form, så et sammenpresset slutprogram kan gennemføres.

I AC Horsens er manager Bo Henriksen begyndt planlægge.

- Vi kan forholdsvis hurtigt blive klar. Der giver ikke så meget mening at tale om, at vi skal bruge et bestemt antal uger. Det vil er mere relevant at spørge hvor lang tid, vi har, siger Bo Henriksen.

Han vurderer, at AC Horsens vil være klar til at spille med en forberedelsestid på små 14 dage.

- Hvis vi kan begynde at træne fysisk i mindre grupper lidt før, vil 10 til 14 dage med almindelig holdtræning være nok, siger Bo Henriksen.

Han baserer sit skøn på, at spillerne har holdt sig i gang i den periode, hvor turneringen har været indstillet.

- Jeg går ud fra, at alle er så professionelle, at de møder op i en fornuftig grundform. Jeg ved det jo ikke, men spillerne kender trods alt rytmen med pauser, og de er vant til at holde sig i gang, når der er sommerferie og vinterpause, siger manageren.

- Vi skal bruge tid på at få det taktiske og fodboldformen tilbage, men vi starter ikke fra nul. Vi har lige været igennem det hele på træningslejren i februar, siger Bo Henriksen.

Jeg går ud fra, at alle er så professionelle, at de møder op i en fornuftig grundform. Jeg ved det jo ikke, men spillerne kender trods alt rytmen med pauser, og de er vant til at holde sig i gang, når der er sommerferie og vinterpause.

Bo Henriksen

Annonce

Kortere mellem kampene

Han vil primært bruge forberedelsestiden på at forberede spillerne på et sammenpresset program.

- De fysiologiske forudsætninger bliver afgørende, men vi skal nok nå i mål. I takt med at vi på et tidspunkt får spillet nogle kampe, vil spillerne også blive bedre til at håndtere et tæt program med kampe, siger Bo Henriksen, der dermed lægger op til, at pauserne mellem kampene kan blive kortere mod slutningen af sæsonen mod at der bliver lidt mere luft mellem de første kampe.

Han ser frem til at blive præsenteret for en startdato og nogle retningslinjer.

- Jeg er ved at forberede mig på, hvad vi kan lave de første dage, hvor vi formentlig ikke må træne som hold, men vi skal have nogle retningslinjer for, hvordan vi forholder os til eventuelt smittede og risikoen for at smitte hinanden. Vi skal fortsat have sat en hverdag og struktur sammen, så vi gør mest muligt for at undgå at smitte hinanden, siger Bo Henriksen.

AC Horsens mangler at møde FC Midtjylland og Brøndby i de to sidste kampe i grundspillet. Derefter venter yderligere seks kampe i nedrykningsspillet, en pokalsemifinale mod Sønderjyske og eventuelle playoff-kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce