Annonce
AC Horsens

Bo Henriksen: Et nyt mentalt spil

Bo Henriksen fik sat sine spillere op på den helt rigtige måde til den første kamp i Hjørring. Nu bliver kunsten at gentage det op til returkampen i Horsens. Foto: Ole Nielsen
AC Horsens vil gøre alt for at undgå at undervurdere Vendsyssel, selv om en sejr på 1-0 giver et godt udgangspunkt.

Horsens: AC Horsens virkede mentalt oven på, da holdet for en uge siden mødte Vendsyssel i den første playoff-kamp, og det var formentlig årsagen til, at den tætte kampe i sidste endte med en sejr på 1-0 til Bo Henriksens tropper.

Af samme grund peger manageren på den mentale aspekt af returkampen som afgørende, når der søndag eftermiddag skal findes en samlet vinder af de to opgør. Vinderen bliver i Superligaen, mens taberen skal ud i en ny playoff-runde mod nummer tre fra 1. division. De kampe spilles den 30. maj og 2. juni.

- Vi har prøvet den her type kampe før, og det er altafgørende, at vi er ydmyge. Intet er afgjort, og det skal vi have med i vores mentale forberedelse til kampen, siger Bo Henriksen.

Han vil for alt i verden undgå, at hans spillere undervurderer Vendsyssel.

- Vendsyssel giver det selvfølgelig et sidste skud, og vi har set i Champions League og senest med Leeds, hvad der kan ske i en returkamp, selv om man har et godt udgangspunkt, siger AC-manageren.

- Vi er nødt til at gå på banen med den indstilling, at vi skal vinde. Spillerne skal turde angribe og spille frit. Vi spiller trods alt også for at opnå noget. Hvis vi bliver i Superligaen, har jeg hele tiden sagt, at det vil være vores danmarksmesterskab, siger Bo Henriksen.

Annonce

Rundt om AC-Vendsyssel

Såfremt det lykkes for AC Horsens at opnå en samlet sejr over Vendsyssel FF vil det være afskedskamp anfører Mathias Nielsen, der skifter til Randers FC. Før kampen er Mathias Nielsen noteret for 124 kampe.

Thomas Kortegaard var tilbage i startopstillingen i søndags og nåede dermed op på 313 kampe for AC Horsens. Dermed rykkede han op på en delt tredjeplads sammen med Frank Nielsen på alletiders rangliste over flest kampe. Af de 313 kampe har 180 været i Superligaen, og han mangler nu kun én kamp for at tangere Søren Jochumsens rekord med 181 superligakampe for AC Horsens.

Nicolai Brock-Madsen scorede for første gang for AC Horsens, da han headede Kasper Junkers hjørnespark i nettet i den første playoff-kamp. Dermed blev Nicolai spiller nummer 75, der har scoret for ”de gule” i Superligaen.

Peter Nymann er tæt på ”klub 100”, idet kampen mod Vendsyssel FF vil være kamp nummer 99. Med kampen mod Vendsyssel FF er Peter nu den tredjeældste spiller, der har optrådt på førsteholdet hos ”de gule” gennem tiderne kun overgået af Carl Trane og Martin Albrechtsen. Såfremt Peter skal snuppe rekorden, skal han på banen senere end den 29. november 2019.

Kasper Junker står foran sin kamp nummer 25 for AC Horsens.

Kilde: Hans Kleberg

Karantæner

Vendsyssel er ramt af to karantæner til de offensive folk Kamara og Konate.

- Det kan være både godt og skidt. De var jo på banen, da vi vandt over Vendsyssel med 1-0, siger Bo Henriksen, der selv har Sivert Heltne Nilsen tilbage efter karantæne.

Han måtte se bort fra Søren Reese i Hjørring på grund af en brækket lilletå, ligesom Thomas Kortegaard udgik af kampen med en forstrækning.

- Jeg håber, at Søren Reese er klar. Det hænger mere med hensyn til Thomas Kortegaard, siger Bo Henriksen.

AC Horsens' manager har dog ikke for vane at ændre på et hold, der vinder, så Søren Reese må formentlig tage plads på bænken, hvis han er spilleklar. Det samme gælder dermed også Sivert Heltne Nilsen.

Thomas Kortegaard indledte kampen som venstre back, men her er Michael Lumb den oplagte afløser, og så er Louka Prip og Jonas Borring i spil til at tage over på venstrekanten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce