Annonce
AC Horsens

Bo Henriksen: Corona får betydning for vores spillerbudget flere år frem

Bo Henriksen bruger sin tid på kontoret i disse corona-tider, og uden sin stab af hjælpetrænere omkring sig. Han bruger tiden på at forberede sammensætningen af truppen til næste sæson. Foto: Søren E. Alwan
AC Horsens' manager bruger tiden uden kampe og træning på at forberede sig til næste sæson og arbejde med klubbens transferplaner.
Annonce

Horsens: Fodbolden ligger som meget andet helt stille i øjeblikket, men AC Horsens' manager Bo Henriksen prøver at bruge tiden uden kampe og træning konstruktivt.

Som manager bruger han også en stor del af sin arbejdsdag på at sammensætte truppen. Køb og salg af spillere fylder meget.

- En fodboldklub tjener penge på matchdayindtægter, sponsorater og tv-penge og så spillerkøb og -salg. Lige nu er det kun det sidste, vi kan arbejde med. Det er ikke et arbejde, som kun foregår i transfervinduerne, men strækker sig ud over hele året. Nu er der pludselig kommet noget ekstra tid, så jeg prøver at maksimere det arbejde i den her periode, siger Bo Henriksen.

Han frygter for corona-virussens betydning for fodbolden.

- Der er ingen tvivl om, at budgetterne alle steder skal justeres ikke bare for 2020, men også for årene frem. Vi skal alle sørge for, at fodboldforretningen kan løbe rundt, siger Bo Henriksen.

Selv hvis turneringerne bliver genoptaget, så klubberne kan få de attraktive tv-penge udbetalt, vil sponsorindtægterne kommer under pres på grund af de økonomiske vanskeligheder, som mange virksomheder er havnet i på grund af nedlukningen af ikke bare Danmark men store dele af verdenen.

- Vi skal dybest set sikre, at dansk fodbold overlever. Vi skal undgå at skære så meget væk, at Superligaen stadig vil have en høj kvalitet, og at der stadig er økonomi til udvikling af nye talenter, siger Bo Henriksen.

Annonce

transfersamtaler

I forhold til arbejdet med sammensætningen af truppen til den kommende sæson bruger Bo Henriksen tiden på at gøde jorden både for køb og salg af spillere.

- Jeg taler med dem, der kunne have interesse i vores dygtigste spillere, og med dem, som vi kunne være interesseret i at tilknytte, siger manageren.

- Forberedelsen er lang i forhold til at få den slags til at falde på plads.

AC Horsens kan stadig nå at rykke ud af Superligaen, ligesom budgetterne kan blive justeret på grund af corona-pandemien.

- Det har været et gætværk for vores vedkommende i mange sæsoner, så jeg er vant til at tage højde for, at det foreksempel kan hedde 1. division efter sommerferien, siger Bo Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Horsens

Horsensianerne på Søndergade: Stramninger er okay. Vi stoler på myndighederne

Annonce