Annonce
Biler

BMW lancerer helt ny og mindre coupé med fire døre

Den nye BMW 2-serie Gran Coupe får forhjulstræk, ligesom 1-serien. Foto: BMW
Mærket er på vej med en 2-serie Gran Coupe.

Hvad der gælder i luksusklassen, må også kunne fungere godt i den kompakte klasse. Sådan ser BMW ud til at tænke, for i foråret 2020 sender de en helt ny 2-serie Gran Coupe på markedet, og fabrikken har frigivet nye teaser-billeder af den kamuflerede bil.

Som andre Gran Coupé-modeller før den tilføjer 2-serien et par døre til en coupé. Den samme metode er blevet anvendt på modellerne 4-, 6- og 8-serien. Baseret på disse fotos forventer vi, at den nye model vil være omkring størrelsen på E46 BMW 3-serien fra de tidlige 2000'ere, og vil være en konkurrent til den nye Mercedes CLA.

Den kompakte vogn med fire døre indeholder foran den store nyre, der er blevet en del af mærkets dna på det seneste, og i en snæver vending ser fronten ud til at få visse ligheder med den nye Z4. Forlygterne kommer til at stikke ganske langt ud i skærmen, mens de brede og smalle baglygter, også introduceret på en række af de seneste BMW'er, angiveligt fortsætter i 2-serie Gran Coupe.

Bilen får verdenspremiere til november på Los Angeles Auto Show.

Annonce
Konceptet er en lav og bred bil med coupeformer og fire døre, ligesom de kendte storebrødre i 4, 6 og 8 serien. Foto: BMW

Forhjulstræk

Baghjulstræk må man dog kigge langt efter, for 2-serien i coupéform deler meget teknologi med den nye 1-serie, og derfor leveres den med forhjulstræk, mens firehjulstræk er standard i topmodellen. Derfor må interesserede spejde forgæves efter den klassiske benzinmotor med seks cylindre på række. Der er således udelukkende tre- og firecylindrede kraftværker – ligesom i 1-serien. Topmodellen er med 2,0 benzinmotor, der yder 306 hk. En hybridversion kan også tænkes.

BMW 2-serie Gran Coupé leveres som standard med det nyudviklede mekaniske Torsen-spærredifferentiale, som giver bilen en endnu mere sportslig kant ved at skabe en låseeffekt mellem forhjulene, så fremdriften i skarpe sving forbedres.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce