Annonce
Horsens

Blomstertæpper skal bekæmpe skrald på gaden

Kan græs og blomster bekæmpe affald rundt om de nedgravede affaldsstationer? Det afprøver Horsens Kommune i øjeblikket på Vimmelskaftet. Foto: Horsens Kommune
Problemer med, at folk stiller affald og storskrald rundt om de nedgravede affaldsstationer i Horsens, får nu kommunen til at sætte ind med et nyt tiltag.

Horsens: Metalpladerne rundt om de nedgravede affaldsstationer på Vimmelskaftet i Horsens blev mandag dækket af kunstgræstæpper med blomster i. Blomstertæpperne er et forsøg på at dæmme op for problemet med affald og storskrald, der bliver stillet ved siden af de nedgravede affaldsstationer.

- Vimmelskaftet er ét af de steder i kommunen, hvor vi oplever, at der bliver stillet affald ved siden af de nedgravede affaldsstationer, og det forsøger vi nu at gøre noget ved. Ideen bag blomstertæpperne er, at man ikke forbinder en blomsterhave med affald, og at man derfor ikke efterlader affald i den, forklarer Anne Dorthe Christensen, konstruktør i affald- og genbrugsafdelingen i Horsens Kommune, i en pressemeddelelse.

Annonce
To medarbejdere fra den hollandske leverandør af blomstertæpperne var mandag i Horsens for at installere dem omkring de nedgravede affaldsstationer på Vimmelskaftet. Foto: Horsens Kommune

Gode erfaringer i Rotterdam og Aarhus

Ideen stammer oprindeligt fra den hollandske by Rotterdam, som med blomsterhaverne har reduceret mængden af storskrald omkring de nedgravede affaldscontainere med 85 procent.

Aarhus Kommune har det seneste år også testet ideen af og har høstet gode erfaringer. I forlængelse af de erfaringer prøver Horsens Kommune nu i første omgang blomstertæpperne af på Vimmelskaftet, hvorefter tæpperne på sigt kan flyttes rundt til andre affaldsstationer, hvor der er de samme udfordringer.

Et forsøg

Projektet passer ind i forslaget til Horsens Kommunes nye ressourceplan, som i øjeblikket er i høring. I forslaget til den nye plan er der fokus på tiltag, der kan skabe endnu mere affaldssortering og forbedringer af den nuværende ordning.

- Det er ikke kun på Vimmelskaftet, vi har udfordringer med affald omkring de nedgravede stationer, og vi vil i de kommende år lave forskellige forsøg, som skal gøre os klogere på, hvordan vi kan lave forbedringer. Det her er ét forsøg, hvor vi gerne vil drage nogle erfaringer, inden vi eventuelt udbreder tiltaget til andre steder, forklarer Anne Dorthe Christensen.

Forsøget bliver lavet i samarbejde med en specialestuderende fra Aarhus Universitet, som også har sendt informationsmateriale og spørgeskemaer ud til beboerne på Vimmelskaftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce