Annonce
Horsens

Blomsterhandler udvider - nu kan du trække en buket i disse automater

Blomsterautomaterne hos Tromborg Blomster tjekkes jævnligt, så der hele tiden er friske buketter. Her er det blomsterdekoratør Ane Schmidt, der fylder automaten på Sundvej op. Butikken har netop fået indrettet et særligt lokale i forretningen til automaterne, der også er blevet udvidet - fra otte til 24 rum. Foto: Lone Bering

Tromborg Blomster udvider med flere blomsterautomater på Sundvej plus en helt ny på torvet ved Torstedallé. Initiativet har vist sig at være en succes.

Horsens: Karin Høeg Johansen, indehaver af Tromborg Blomster på Sundvej, fik en god idé. Hun etablerede sidste år en blomsterbuketautomat ved forretningen på Sundvej samt en i industrikvarteret i Hovedgård.

Og det er gået forrygende. Derfor har hun nu udvidet automaterne, så de otte rum nu er blevet til 24 på Sundvej, ligesom der er sat en ny blomsterautomat op på torvet ved Torstedalle. Her er 16 rum.

- Sidste år var der 1753 trækninger i automaterne i Horsens og Hovedgård. Det, synes jeg, er rigtig flot. Derfor har vi nu netop opsat en ny automat på torvet ved Torstedallé, så jeg vil tro, at vi i år vil komme op på ca. 3000 trækninger i alt, forklarer Karin Høeg Johansen.

Annonce
Der skal bindes mange buketter for at servicere kunderne i butikken og automaterne, som nu er på Sundvej, Hovedgård og Torsted. Her er det Regitze Johansen, der er i sving med en buket. Foto: Lone Bering

Bygget om i forretningen

Den oprindelige automat på Sundvej stod uden for butikken. Nu har Karin Høeg Johansen inddraget et stykke af forretningen og indrettet et specielt rum, hvor automaterne nu står, og hvortil der er indgang fra gaden.

Til blomsterautomaten i Torsted er der opført et træskur som læ for automaten.

Blomsterbuketterne står på køl, er pakket i silkepapir og med sløjfe - og forsynet med vand. Otte af automatrummene på Sundvej indeholder blomsterbuketter inklusive noget ekstra, f.eks. en bamse, hvis det er til en barselsgave, vin, chokolade og andet til gavebrug. I disse rum er temperaturen knapt så lav som i de øvrige rum, forklarer Karin Høeg Johansen. Priserne her er fra 175 kr. og op.

De øvrige rum har buketter i forskellige farver og stilarter. Priserne er fra 210 kr. til 300 kr.

- Det er meget vigtigt for mig, at kvaliteten er høj, og holdbarheden lang - ligesom de buketter, vi sælger i butikken. Vi udskifter derfor buketterne løbende - og vi tager et tjek mindst en gang om dagen og skifter buketter, forklarer hun.

Tromborg Blomster har opstillet en blomsterautomat på torvet ved Torstedallé. Her kan borgerne i området trække blomsterbuketter uden for forretningernes åbningstid. Foto: Tromborg Blomster

Er nu dansk importør

Ideen til blomsterautomaterne fik hun på en indkøbstur i Holland, hvor hun så en automat ved et rosencenter:

- Sådan en vil jeg også have, sagde jeg til min mand. Jeg kunne med et samme se mulighederne, forklarer hun.

Efter nogen tid fik hun lokaliseret et lille firma i Italien, som fremstillede og solgte automaterne,

- Jeg købte min automat, men jeg blev samtidig også dansk importør af dem. Vi har netop opstillet én i Aalborg, og der er to på vej til henholdsvis København og Fredericia.

Buketterne er i mange farver og flere prisklasser. Der kan kun betales med kreditkort. Foto: Lone Bering

Flytter ressourcerne

Der ligger flere årsager bag udvidelsen af automaterne, forklarer Karin Høeg Johansen.

- Jeg vil gerne dække et behov, som jeg tror, der er for at kunne købe en frisk buket blomster uden for butikkernes åbningstid. Og jeg har valgt at have automater i først Hovedgård og nu Torsted, da der ikke er blomsterbutikker i de områder.

- Men det skyldes også, at jeg har valgt at flytte ressourcerne i butikken. Fra 27. maj vil vi holde lukket om søndagen. Undtaget helligdage. De ressourcer bruges nu til at servicere automaterne. Der skal bindes buketter og køres rundt til automaterne, forklarer Karin Høeg Johansen.

- I syv år har vi haft åbent om søndagen. Jeg glæder mig faktisk til at holde fri om søndagen, siger Karin Høeg Johansen.

Inden da bliver der en særlig travl søndag: Morsdag den 13. maj.

- Det er årets travleste dag for os. Vi er 15 på arbejde - og så skal der bare bindes buketter - til butikkens kunder og til automaterne, siger Karin Høeg Johansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens HK

Frederikkes store aften

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce