Annonce
Horsens

Blomsterbutik lukker: Sidste åbningsdag er på fredag

Karin Sørensen var indehaver af Blomster Smedjen i Stensballe frem til juli 2018, da forretningen gik konkurs. Butikken blev overtaget af ejendommens ejere, der blandt andet tæller Karsten Bechmann, og Karin Sørensen fortsatte som daglig leder. Nu lukker ejerne butikken. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Det er en udramatisk lukning, lyder det fra en af ejerne af Blomster Smedjen, der har sidste åbningsdag på fredag.
Annonce

Stensballe: Ejerne af blomsterbutikken Blomster Smedjen i Stensballe har valgt at lukke butikken med udgangen af januar. Det oplyser den ene af ejerne, Karsten Bechmann, i en pressemeddelelse. Den sidste åbningsuge vil bestå af ophørsudsalg og mulighed for at få indløst gavekort.

- Vi vil gerne understrege, at der ikke er nogen dramatik i lukningen - alle regninger er eller vil blive betalt. Lukningen er et udtryk for, at vi i forhold til vores civile job ikke har haft den tid og overskud, der er nødvendig, for at vi sammen med personalet kan udvikle butikken, som skulle til for at realisere den vækst og indtjening, vi forventede.

- Samtidig har vi haft en løbende dialog med vores butikschef, som ønsker at komme videre i sit arbejdsliv efter at have drevet Blomster Smedjen i mere end 10 år. Det har vi fuld forståelse for, men vi ser det ikke som en løsning at starte op med en ny leder, lyder det fra Karsten Bechmann.

Vi vil gerne understrege, at der ikke er nogen dramatik i lukningen, alle regninger er eller vil blive betalt.

Karsten Bechmann, medejer af Blomster Smedjen og ejendommen på Bygaden 85 i Stensballe

Annonce

Både til salg og til leje

Han overtog sammen med en kompagnon ejendommen "Den gamle smedje" på Bygaden 85 i starten af 2018. Senere det år, i juli, gik Blomster Smedjen, der på daværende tidspunkt blev drevet af Karin Sørensen, konkurs. Karsten Bechmann og kammeratens selskab overtog butikken og ansatte Karin Sørensen som daglig leder.

I pressemeddelelsen fremgår det, at blomsterbutikken nu er sat til salg, men at der også arbejdes på at finde nye lejere. Karsten Bechmann uddyber over for Folkebladet:

- Nu står det som nyt lejemål, men vi forsøger også at sælge det som blomsterbutik, hvis der er en, der vil køre det videre. Vi håber at kunne bevare en form for detailhandel eller butiksmiljø i byen, men vi er på ingen måde branchevant, og når Karin Sørensen også vil søge nye udfordringer, føler vi ikke, at vi skal fortsætte. Vi har ikke kunnet bidrage til butikkens udvikling, og vi har været hæmmet af, at vi ikke rigtig vidste noget om at drive blomsterbutik, siger han.

Annonce

En uge tilbage

I ejendommen på Bygaden 85 drives der fortsat en livsstilsbutik, Roots Denmark, af en anden lejer, og Karsten Bechmann fortæller, at de gerne vil have suppleret op, og at de generelt er åbne for nye ideer. Bliver det ikke med blomster, kunne frisør, kosmetolog eller en take away-butik være muligheder, og han nævner også kontormiljøer som en løsning.

Blomster Smedjen kører med normale åbningstider frem til 31. januar. Inden da kan eventuelle forudbetalte tilgodehavender refunderes mod dokumentation, og gavekort kan indløses. Karsten Bechmann medgiver, at det måske lige er kort nok tid for eventuelle indehavere af gavekort.

- Hvis nogen ikke kan nå det, så må de rette henvendelse til os, og så finder vi ud af det efterfølgende. Hver skal selvfølgelig have sit, siger han og fortæller desuden, at han ikke regner med, at der er mange gavekort i omløb.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Jyllands grønne vækstmotorvej

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce