Annonce
Horsens

Blomster holdt storskrald væk i mindre end 24 timer

Erling Lorentzen er godt træt af, at folk bruger affaldsstationerne foran han vindue til storskral - og kommunens forsøg med blomster og græs virkede kun knap 24 timer. Foto: Dorthea Dittmer
Kommunens forsøg med græstæpper og blomster, som skulle holde storskrald væk fra byens nedgravede affaldstationer, virkede i knap 24 timer på Vimmelskaftet. Så blev der stillet affald lige oveni i blomsterne.

Horsens: Der skulle gå lige knap 24 timer, fra kommunen mandag dækkede metalpladerne rundt om de nedgravede affaldsstationer på Vimmelskaftet i Horsens med kunstgræstæpper med blomster i, til der igen stod affald på stationen. Blomstertæpperne er ellers et forsøg på at dæmme op for problemet med affald og storskrald, der bliver stillet ved siden af de nedgravede affaldsstationer, men det virker tilsyneladende ikke.

- Da jeg stod op tirsdag morgen, var der allerede storskrald på stationen, fortæller Erling Lorentzen, som bor lige ud for affaldsstationen på Vimmelskaftet.

Han har tidligere fortalt avisen, hvordan storskraldet hober sig op ved de nedgravede affaldsstationer lige ude foran hans vindue, men med kommunens nyeste tiltag med græs og blomster, havde han håbet på en bedring, men den kom ikke.

- Jeg tænker, det er skønne spildte kræfter at gå rundt og sætte græs og blomster op, lyder det, og Erling Lorentzen har også en anden bekymring.

- Hvad sker der, når folk taber en pose med madaffald ned i tæppet eller glasskår – eller hvis der er nogen, som ikke vil stille affaldet på blomsterne, kunne jeg sagtens forestille mig, at det ender foran mit hus i stedet. Jeg tror, det er uholdbart, så længe man har den holdning, at man bare kan smide sit storskrald på gaden.

Ifølge Erling Lorentzen er det ikke hver dag, skraldet hober sig op. Det er særligt når folk flytter, at det sker.

- Det er lidt en tendens, jeg har kunnet se, at når folk flytter ind omkring den 15. og 1. i måneden og har været i Ikea og købt et garderobeskab, så stiller de storskraldet fra det på stationen, og det er som regel også i weekenderne, at der bliver stillet mest, fortæller han.

Annonce

- Jeg er meget rystet over det, og vi kan ikke holde ud at kigge på det. Det stinker ofte rigtig meget af losseplads, så vi overvejer kraftigt at flytte herfra nu.

Erling Lorentzen

Overvejer at flytte

De nedgravede affaldsstationer skulle egentlig afhjælpe både lugtgener og overfyldte skraldespande, men problemet med storskrald har de ikke løst, og Erling Lorentzen har snart fået nok.

- Nogle gange er det lige før, jeg kan finde på at gå ud og råbe efter folk, når de har stillet noget. Men jeg mener ikke, det skal være mit ansvar, eller at jeg skal blive uvenner med alt og alle, fordi de har en anden holdning, end jeg har, lyder det.

Derfor har Erling Lorentzen grebet fat i kommunen og foreslået en løsning på problemet.

- Jeg skrev til kommunen i går, at jeg tror, at kameraovervågning og nogle store bøder, hvis man gør det, det er nok den eneste løsning. Men jeg synes abre, det er så trist, at man ikke selv kan se, at man smider affald i den gade, hvor man selv bor, og at det ikke er i en, siger Erling Lorentzen, som nu overvejer eneste løsning på problemet.

- Jeg er meget rystet over det, og vi kan ikke holde ud at kigge på det. Det stinker ofte rigtig meget af losseplads, så vi overvejer kraftigt at flytte herfra nu.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra affald- og genbrugsafdelingen i Horsens Kommune.

Forsøget fortsætter

I Horsens Kommune er afdelingsleder for affald og genbrug, Marie Lindberg Tefre, ikke overraskende træt af, at folk ikke respekterer den nye græstæppe.

- Jeg synes, det er et godt forsøg. Så vi var bare rigtig ærgerlige over det i går, da vi så billedet af katteburet. Vi synes selv, det er rigtig fint med græstæpperne, og vi havde håbet, det med, at man ved at gøre området lækkert, ville få folk til ikke at stille affald, lyder det.

Marie Lindberg Tefre er dog ikke klar til at opgive forsøget, men hun indrømmer også, at det ikke er nok.

- Vi fortsætter helt klart forsøget og prøver at få så mange erfaringer, vi kan. Vi vil også prøve at lave forskellig andre forsøg for det er også en økonomisk udgift for os at komme hver dag og rydde op, siger hun.

Men ligefrem at overvåge stationerne, som Erling Lorentzen foreslår, mener afdelingslederen ikke er vejen frem.

- Vi er nødt til at gøre mere, end det vi allerede gør, men jeg er heller ikke tilhænger af overvågning. Jeg kan godt lide den positive tilgang, og mere kommunikation, kampagner og forskellige forsøg er vejen frem, og jeg er åben over for forslag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce