Annonce
Horsens

Bliv testet midt i byen: Nogle griner, andre laver et sjovt ansigt

Så skal Karoline Struksnes vente en lille halv time, før resultatet af testen tikker ind på hendes mobil. Foto: Michael Svenningsen
Apotekergården i Søndergade er midtbyens teststed, hvor man lynhurtigt kan få et coronapas - hvis man er negativ.

Horsens: Lyden af jazz og synet af velskænket fadøl og menneskelig råhygge ved bordene i Apotekergården er skiftet ud med håndskrevne skilte om covid-19-test og en lille kø foran glasdøren. Den leder ind til det nye centrale teststed, hvor man på mindre end en halv time kan få lavet en coronatest og få resultatet.

Et lidt overset sted måske, men både centralt og effektivt.


Annonce

Mange spørger, om testen gælder som et coronapas. Det gør den, hvis den er negativ.

Christian Merrild


- Mange spørger, om testen gælder som et coronapas. Det gør den, hvis den er negativ, forsikrer Christian Merrild, som ved siden af sine studier arbejder som poder for Falck.

- De fleste, der er kommet for at blive testet i dag, var nede for at shoppe eller skal på restaurant, fortæller Christian Merrild, der er glad for studiejobbet som poder, fordi han er med til at gøre en forskel. Foto: Michael Svenningsen

Så er det Karoline Struksnes' tur. Hun skal mødes med nogle studievenner om aftenen. De har bestilt bord på en bar, og det kræver et coronapas at komme ind. Det har hun det fint med, når det betyder, at samfundet gradvist åbner igen.

Christian Merrild beder om hendes mobilnummer, hvor svaret på prøven vil dukke op 15-30 minutter efter testen. Er den positiv, bliver hun også ringet op.

Klar til en bytur med vennerne

Næste stop er ved Amalie Baunsgård. Hun har podet på flere teststeder og er glad for afvekslingen. Lørdag foregik arbejdet i Apotekergården, hvor hun er blevet ferm til at stikke vatpinde op i næsen på folk.

- Nogle griner, andre laver et sjovt ansigt, konstaterer hun.

Hos Karoline Struksnes blev tårekanalerne aktiveret, men hun tog det i stiv arm.

Så skal hun bare vente en lille halv time, før hun forhåbentlig får at vide, at testen er negativ, så hun kan genoptage bylivet med vennerne samme aften.

Karoline Struksnes tager det i stiv arm, da Amalie Baunsgård kører vatpinden rundt i hendes næse. Foto: Michael Svenningsen

Teststeder i Horsens

Hurtigtest uden tidsbestilling:

Axelborg 4C:  Åbent alle dage kl. 9-19.

Ove Jensens Allé 19C: Åbent alle dage kl. 8-20.

Sandøvej 16: Åbent alle dage kl. 8-20.

Horsens Bytorv, Søndergade 14: Åbent alle dage kl. 9 - 19.

Sundparken, Hybenvej 6: Åbent alle dage kl. 9-10.

Pcr-test - kræver tidsbestilling via coronaprover.dk

Langmarksvej 61. Åbent alle dage kl. 8-19.

Det gule skilt hjælper på vej, og den er god nok; inde i Apotekergården på Søndergade kan man få en kviktest hver dag. Foto: Michael Svenningsen
En smiley hjælper på vej, hvis man bliver i tvivl inde i Apotekergården. Foto: Michael Svenningsen
Christian Merrild tager imod folk, når de kommer for at blive testet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce