Annonce
Østjylland

Blev skudt under Paludan-demonstration: Nu er 53-årig mand tiltalt for forsøg på manddrab

En mand på 53 år er blevet tiltalt for drabsforsøg i forbindelse med en Stram Kurs-demonstration i Gellerupparken ved Aarhus. Demonstrationen fandt sted under stort politiopbud og blev ført an af Stram Kurs' frontfigur, Rasmus Paludan, i Aarhus den 5. juni 2020. Foto: Øxenholt foto/Ritzau Scanpix/Scanpix
To mænd på 53 og 41 år er tiltalt for henholdsvis forsøg på manddrab og medvirken til forsøg på manddrab i Digterparken i Åbyhøj den 5. juni 2020, hvor Rasmus Paludan demonstrerede.

AARHUS: Der var stort drama og polemik 5. juni i Digterparken i Aarhus, da Rasmus Paludan demonstrerede.

Ikke alene var der mødt en del utilfredse tilhørere op, men en 53-årig mand stod pludselig med en kniv i hånden, og da han virkede truende overfor politiet, blev han skudt i benet af en betjent.

Den 53-årige mand er nu tiltalt for forsøg på manddrab ved, med en kniv i hånden, at løbe om bag politiets afspærringer og frem mod demonstrationens frontperson, Rasmus Paludan, i den hensigt at dræbe ham med knivstik. Dette lykkedes dog ikke, da det blev forhindret af politiet, lyder det i en pressemeddelelse far Østjyllands Politi.

Annonce

Samtidig er en anden mand, en 41-årig, tiltalt for medvirken til forsøg på manddrab.

Den 53-årige mand er desuden tiltalt for trusler mod de tilstedeværende politifolk og for overtrædelse af knivloven, mens den 41-årige mand også i disse to forhold er tiltalt for medvirken.

- De to mænd er tiltalt for drabsforsøg, da vi har vurderet, at deres hensigt var at dræbe den forurettede. Det skal retten nu tage stilling til, siger specialanklager Jesper Rubow.

Skud undersøges fortsat

Skuddet fra politiet mod den 53-årige mand undersøges fortsat, forklarer Østjyllands Politi.

Manden blev råbt an, og politiet affyrede varselsskud. Men manden efterkom ikke politiets ordrer, og en betjent afgav derfor skud mod manden, der blev ramt i benet. Manden blev efterfølgende kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital.

Den efterfølgende efterforskning har ledt politiet på sporet af den nu 41-årige mand, som nu er tiltalt for medvirken til drabsforsøget. Begge mænd blev lørdag 6. juni 2020 fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet, hvilket de har været siden. Den 53-årige mand er varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Da Den Uafhængige Politiklagemyndighed fortsat efterforsker politiets afgivelse af skud mod den 53-årige, kan Østjyllands Politi ikke udtale sig nærmere om den del af sagen.

Sagen mod de to mænd er fastsat til at begynde 4. januar 2021 ved Retten i Aarhus. Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Annonce