Annonce
AC Horsens

Blandende AC-bolsjer i testsejr over Helsingør

Peter Therkildsen leverede en lovende indsats i sin første kamp for AC Horsens. Han kom også på måltavlen med scoringen til 2-1. Foto: Morten Pape
AC Horsens så ung islænding an. Peter Therkildsen lyste op i sin første kamp for AC Horsens.

Horsens: Der var på mange måder tale om blandede bolsjer, da AC Horsens tog hul på striben af træningskampe, der skal lede holdet frem til premieren i Superligaen om en lille måneds tid.

AC Horsens vandt de tre gange 30 minutter mod Helsingør med 3-1. Bo Henriksens udvalgte kom hurtigt til at minde om et forstærket ungdomshold, ligesom Helsingør skiftede alle 11 mand allerede efter den første af de tre halvlege.

- Vi fik løbet en masse, som manager Bo Henriksen konstaterede efter kampen.

Han kunne tage enkelte punkter med videre frem i arbejdet med at sammensætte et slagkraftigt hold. Nyerhvervelsen Peter Therkildsen leverede en fin præstation. Han blandede sig meget, erobrede mange bolde og kronede oven i indsatsen med målet til 2-1 kort før tid. Det lover godt for fortsættelsen, da han i store perioder af kampen stort set spillede sammen med syv-otte ungdomsspillere suppleret med et par navne fra førsteholdstruppen.

- Han så godt ud, sagde Bo Henriksen.

Annonce

AC Horsens-Helsingør 3-1 (1-0) (0-0)

Træningskamp (tre gange 30 minutter)

Mål: 1-0 Jonas Borring (42.), 1-1 (68.), 2-1 Peter Therkildsen (86.), 3-1 Jacob Kongsmark (89.)

AC Horsens: Michael Lansing (Matej Delac 60.), Mikkel Qvist, Sivert Heltne Nilsen (William Førby 47.), Peter Therkildsen, Bjarke Jacobsen (Simeon Sørensen 30./Peter Nymann 33./Andreas Lassen 78.), Sebastian Avanzini, Louka Prip, Birkir Heimisson (David Kruuse 50.), Michael Lumb (Frederik Jørgensen 30.), Rune Frantsen (Kasper Junker 14.), Nicolai Brock-Madsen (Jonas Borring 30./ Jacob Kongsmark 60.)

Han benyttede også kampen til at se på islandske Birkir Heimisson. Den 19-årige islandske midtbanespiller skiftede fra Island til hollandsk fodbold for tre år siden, da han kom på kontrakt i Heerenveen, hvor han har siden har spillet ungdomsfodbold. Han har desuden 26 ungdomslandskampe på sit CV.

Han fik ikke vist meget mod Helsingør, men han skal træne med i en uges tid i forsøget på at overbevise Bo Henriksen om, at han skal have en fremtid på Langmarksvej.

AC Horsens var uden Hallur Hansson, der stadig er på ferie. Thomas Kortegaard, Mads Juel Andersen og Malte Kiilerich kom heller ikke i aktion på grund af småskader.

Rune Frantsen fik tidligt i kampen et skrub og måtte humpe ud.

Jonas Borring virkede opsat på at revanchere et skidt forår, og han blev belønnet for arbejdsindsatsen med et flot mål til 1-0 på forarbejde af Kasper Junker.

Michael Lansing, der har afløst Kevin Ray Mendoza som gardering for målmand Matej Delac, spillede den første time, og leverede et par fine redninger.

AC Horsens spiller igen på tirsdag hjemme mod AGF kl. 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce