Annonce
Østjylland

Blandede følelser på Regionshospitalet Randers: Dejligt med genåbning, men et muligt medfølgende stigende smittetryk bekymrer

Sygehusdirektør Jonas Dahl håber ikke, at den gradvise genåbning vil resultere i en ny smittestigning med mange indlæggelser til følge. Foto: Annelene Petersen
- Vi er forberedt på boom i indlæggelser som følge af den netop udmeldte genåbning, men håber meget, det udebliver, lyder det fra såvel ledelsen som tillidsrepræsentant på Regionshospitalet Randers. Her kan man se tilbage på to ekstremt hårde måneder i december og januar, som man nødigt ser gentaget i marts og april.

Randers: Det er med blandede følelser, at man på Regionshospitalet Randers tager imod nyheden om igangsættelsen af en gradvis genåbning af landet. På den ene side hilses ethvert skridt i retning af mere normale tilstande velkomment, og på den anden side udløser de aktuelle tiltag bekymring, idet der i forbindelse med genåbningen kalkuleres med ganske markante stigninger i antal indlæggelser.

- Ingen har lyst til en tredje smittebølge, og det er jo også forbundet med en vis usikkerhed, om en sådan kommer. Men vi er nødt til at forberede os på igen at skulle håndtere mange nye indlæggelser i slutningen af marts og begyndelsen af april, siger sygehusdirektør Jonas Dahl.

To hårde måneder

Han fortæller videre, at man lige nu ellers er fokuseret på at afvikle de mange operationer og behandlinger, som har været udskudt på grund af det pres, der har været på sygehuset i ikke mindst december og januar.

Sundhedspersonalet har længe haft mere end almindeligt travlt på sygehuset, hvorfor en tredje bølge med mange indlæggelser er meget lidt ønskværdig. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

- De to måneder var ekstremt hårde at komme igennem for medarbejderne, som efterhånden er godt trætte, ligesom de fleste har en del ferie og afspadsering, de ikke har kunnet holde. Og samtidig bruger vi jo en del ressourcer på dels testcentre, dels vaccinationscentrene, siger Jonas Dahl og tilføjer:

- Jeg håber meget, at regeringen og støttepartierne har truffet den rigtige beslutning, så vi ikke endnu engang skal opleve en situation som den i december og januar.

Annonce

Fælles TR: Vi skal nok klare det

Også fællestillidsrepræsentant sygeplejerske Tina Stenholt Kristensen er bekymret for, hvad en tredje bølge kan gøre ved hendes kolleger.

- Men kommer den, skal vi nok klare det. Det har vi kunnet før, og det kan vi også igen. Men der skal ikke herske tvivl om, at personalet er træt, og at vi bestemt helst vil undgå endnu en bølge med mange indlæggelser.


Jeg håber meget, at regeringen og støttepartierne har truffet den rigtige beslutning, så vi ikke endnu engang skal opleve en situation som den i december og januar.

Jonas Dahl, sygehusdirektør


- Når det er sagt, er vi jo også glade for, at der så småt åbnes op igen. Sygeplejersker har jo også et liv uden for hospitalets vægge, og vi savner jo nøjagtigt som alle andre igen at kunne skrue op for det sociale og komme ud og få nogen oplevelser sammen med andre, siger Tina Stenholt Kristensen.

Hun peger også på, at flere af restriktionerne faktisk har bidraget til at øge stressniveauet hos mange af hendes kolleger.

- Da de yngste skoleelever igen fik lov at komme i skole, var det eksempelvis en lettelse for rigtig mange sygeplejersker, som i en periode både har haft mange aften- og nattevagter og samtidig har skullet hjælpe deres små børn i hjemmeskolen, siger Tina Stenholt Kristensen.

Annonce

Bekymret og optimistisk

Hun er bekymret, men vælger også at være optimistisk på sine kollegers vegne, og det er der udover foråret og det lunere vejr flere grunde til.

- Dels er vi langt fremme med at vaccinere personalet, ligesom de ældste og for corona mest udsatte borgere også er blevet vaccineret. Og så har vi jo lært meget efter et år med corona.

- Jeg og de øvrige tillidsfolk er løbende i kontakt med ledelsen på daglige, hurtige morgenmøder, som sikrer, at vi hele tiden har styr på, hvilke udfordringer, man har i hvilke afdelinger, således at vi hurtigt kan sætte ind med assistance, hvor det måtte brænde på, siger Tina Stenholt Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce