Annonce
Debat

Blæst og mel i munden: Ja, vi bruger penge på vækst og velfærd

Henrik Alleslev Hedensted

Læserbrev: I sidste uge kunne man i et læserbrev fra en række borgerlige kandidater læse, at der i denne byrådsperiode er blevet brugt af pengekassen - det er helt korrekt. For man kan ikke både blæse og have mel i munden - altså både have penge i kassen og investere i vækst og velfærd.

Der er ingen mening i, at kommunen skal være bank med enorm pengetank. Derfor ændrede vi den økonomiske strategi, fra at der hele tiden SKAL være 100 mio. kroner i kassen, til der skal være 100 mio. kroner i et treårigt perspektiv. Pengene skal naturligvis ud og arbejde til glæde for borgere og erhvervsliv. Det var Venstre imod…

Samtidig har vi øget budgettet til den borgernære velfærd, fordi presset på særligt det specialiserede område og ældreplejen er enormt.

Annonce

Der er aldrig tidligere blevet sendt så mange kommunale byggegrunde på markedet. I jordkøb og byggemodning er der investeret 164,9 mio. kroner i denne byrådsperiode.

Vi har samtidig sat rekord i solgte byggegrunde og erhvervsjord. Der er blevet brug et stort millionbeløb på byudviklingsprojekter.

Der er investeret godt 33 mio. kroner i veje og cykelstier. Der er lavet en ny ambitiøs erhvervspolitik i samarbejde med erhvervslivet. Den gamle var fra 2010 og “overlevede” to Venstre-ledede byrådsperioder.

I samme læserbrev kan man læse vi har optaget lån - det er helt korrekt. Vi fik en unik lånemulighed af regeringen, til at låne 91 mio. kroner til nærmest nul pct. i rente til anlægsinvesteringer. Den greb vi - for vi vil investerer i vækst og udvikling.

Vi gjorde det også fordi, at Hedensted Kommune ligger lavt når vi sammenligner gæld pr. indbygger. Samtidig viser vores profil på afdrag på lån, at den falder i årene fremover, så der var god plads til det i økonomien.

Ved denne byrådsperiodes start udgjorde likviditet opgjort efter kassekreditreglen i alt 263,9 mio. kroner - mens den disponible likviditet udgjorde 157,6 mio. kroner.

Pr. 30.06.2021 udgjorde likviditeten opgjort efter kassekreditreglen i alt 215,5 mio. kroner - mens den disponible likviditet udgjorde 203,3 mio. kroner.

Hver gang byrådet skal bruge penge, kræver det en anlægsbevilling. Ikke en eneste gang har Venstre og Liberal Alliance stemt imod. Så de har nikket “ja” til hver eneste brugt krone. Lidt sent at fortryde de mange anlægsbevillinger, man selv har stemt for…

Ikke en eneste gang har Venstre og Liberal Alliance stemt imod. Så de har nikket “ja” til hver eneste brugt krone.

Lad mig slå en ting fast - vi vil lave bedste kommune i Danmark.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce