Annonce
Ikast-Brande

Blåhøj Hallen: Julemarked får bageværksted

Juleudvalget i Blåhøj er ved at være klar til årets julemarked. Det er Karina Faartoft, til venstre, Lisbeth Boelsgaard og Vickie Faartoft med nogle af de mange sponsorerede gevinster. Foto: Martin Ravn
Ved årets julemarked i Blåhøj Hallen bliver der et bageværksted. Byens elektriker installerer ovne i hallen, der vil være ekstra julepyntet i år.

Blåhøj: Hvis man er til friskbagte julekager af forskellige slags, så kunne det være man skulle slå et smut forbi Blåhøj Hallen lørdag den 16. november, hvor det årlige julemarked finder sted.

For i år bliver der indrettet et bageværksted, hvor frivillige "bagedamer" hjælper børn og barnlige sjæle med at bage forskellige julesmåkager. Byens elektriker, Blåhøj El, vil installere ovne til formålet, så der kommer til at dufte himmelsk i sportshallen.

Det er andet år et lille udvalg har påtaget sig opgaven med at få stablet julemarkedet på benene for Blåhøj IF, som står bag markedet, der efterhånden er blevet holdt i omkring 22 år - mindst. Udvalget består af Karina Faartoft, Vickie Faartoft og Lisbeth Boelsgaard, og de har siden februar arbejdet på at få gjort årets julemarked i Blåhøj Hallen til et så hyggeligt og gennemført marked som muligt.

Om det lykkedes vil vise sig den lørdag den 16. november, hvor julemarkedet afvikles.

- Vi kæmper for at lave så meget julestemning som muligt. Jeg elsker jul, siger Vickie Faartoft.

Der er plads til cirka 60 stande i hallen, og man kan bestille en stand helt frem til dagen før dørene åbnes til julemarkedet.

Annonce

Julemarked i Blåhøj

Årets Julemarked i Blåhøj Hallen afvikles lørdag den 16. november mellem klokken 10 og klokken 16.

Der er plads til 60 stande og man kan melde sig til helt frem til markedsdagen til Lisbeth Boelsgaard på telefon: 22 79 66 74.

Der er gratis entré til julemarkedet.

Det er Lisbeth Boelsgaard, der står for den del, og hun kan fanges på telefon: 22 79 66 74.

- Vi får altid plads til alle. Vi har været ude for at der var nogen der bestilte fredagen før markedet. Kommer der flere, så har vi mulighed for at tage førstesalen med. Men vi vil helst holde det hele i hallen, siger Lisbeth Boelsgaard.

Der er også andre gode grunde til at besøge julemarkedet i Blåhøj. Det er for eksempel tombolaen, og der bliver solgt timelodder, og der er hovedgevinster til en værdi af 400 kroner og opefter. Ved timeudtrækningen skal vinderne være til stede, mens de der vinder hovedpræmier bliver ringet op. Det er julemanden og hans kone, der dagen igennem sælger lodder.

- Vi har i år lavet en samarbejde med musiklærerne på Blåhøj Skole som går ud på, at eleverne underholder i hallen hele dagen, og der sluttes af med, at alle danser om juletræet, og så er der godteposer til alle børn, fortæller Karina Faartoft.

Udvalget er i år gået "all in" på udsmukning i Blåhøj Hallen, som er pyntet med alt fra guirlander i loftet over halmballer på gulvet og ved indgangen, hvor gæsterne i øvrigt bliver budt velkommen på en rød løber.

- En lokal kvinde har syet kæmpe sløjfer, som kommer til at hænge i guirlanderne, fortæller Lisbeth Boelsgaard.

5.-6. klasserne fra Blåhøj Skole vil sælge juletræer og så har alle eleverne på skolen stande med hjemmelavede ting, hvor overskuddet går til klassekasserne.

- Sidste år var der en del klasser, der gjorde det. Det var en succes, så i år er alle klasserne kommet med, fortæller Lisbeth Boelsgaard.

I det første år med det nye udvalg blev der investeret ret meget i nyt julepynt, så derfor blev overskuddet ikke så stort, for ifølge udvalgsmedlemmerne var der gæster i hallen hele tiden.

Genbrug og bæredygtighed er også nået til julemarkedet i Blåhøj. For efter markedet bliver det store juletræ transporteret over på Blåhøj Skole, hvor træet kommer til at stå i aulaen hele december.

Julemarkedet i Blåhøj har et godt ry blandt kræmmere og godtfolk. Men det er ikke lokale kræmmere, der er flest af. De kommer langvejs fra, og det er også tilfældet med gæsterne, hvor der dukker folk op fra både Grindsted, Billund, Brande, Sdr. Omme, Filskov og Give, for blot at nævne nogle.

- Vi har gæster, der kommer helt fra både Hampen og Holstebro, fortæller Lisbeth Boelsgaard.

Udvalget til julemarkedet i Blåhøj består af Lisbeth Boelsgaard, til venstre, Karina Faartoft og Vicki Faartoft. Foto: Martin Ravn
Det er Blåhøj IF, der står bag det årlige julemarked, men et lille udvalg på de tre kvinder: Lisbeth Boelsgaard, til venstre, Vicki Faartoft og Karina Faartoft, forrest, har stået for markedet i 2018 og i år. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Så kom festivalen i gang: Peter Sommer leverede sommerstemning - og fik dyt til tak

Annonce