Annonce
Hedensted

"Bjerglandskabet" renoveres for 10-15 mio. kr.

Horsensvej har gennem længere tid trængt til en overhaling af de helt store. Den kommer efter planen i løbet af næste år. Foto: Lennart Poulsen

"Bjerglandskabet" erstattes

Annonce

Hedensted: Både bilister og fodgængere bander den bumlende tur på Horsensvej i Hedensted langt væk, men i løbet af næste år kan det være en saga blot.

I hvert fald planlægger Hedensted Kommune netop nu at give vej, fortov og undergrund den helt store omgang. Hele vejen skal gennem længere tid graves op for at udskifte gamle og nedslidte kloakrør, inden der lægges ny vej og fortov.

Endnu er intet vinget politisk af, mens der også fortsat holdes møder med Hedensted Spildevand om fremgangsmåden.

- Det er et projekt til 10-15 mio. kr. blot for kommunens vedkommende, og formentlig mere for Hedensted Spildevand. Vi vil gerne benytte chancen til at skabe det rigtige billede på en vej, der både skal være flot og fungere - og det sker ikke ved bare at skifte lidt asfalt, siger Michael Laursen, leder af infrastruktur og transport i Hedensted Kommune.

Horsensvej trænger frygteligt, og set fra et vejteknisk synspunkt kan vi ikke vente meget længere.

Michael Laursen, leder, infrastruktur og trnasport, Hedensted Kommune
Fortovet er efterhånden så kupereret, at flere borgere har henvendt sig til Hedensted Kommune om en løsning. Foto: Lennart Poulsen
Annonce

Bevarer træallé

Projektet bliver meget lig det, der inden længe vil dominere bybilledet i Løsning - blot i tre gange større skala.

Set ud fra et vejteknisk synspunkt er det særligt træalléen, der har medvirket til frustrerende ture gennem Horsensvej. Fortovet er forlængst revet op af sin plads, og vejen er præget af lappeløsninger.

Alligevel ligger det fast, at selvom træerne nødvendigvis må lade livet i forbindelse med renoveringen, vender et nyt parti tilbage, som ikke i samme grad går ud over infrastrukturen.

- Den nuværende træallé er en stor del af grunden til, at det ligner et bjerglandskab. Men alt, hvad vi har fået ind af ønsker, går på, at der fortsat skal være en træallé, så en del af vores planlægning handler også om, hvordan det kan genskabes uden at ødelægge vejen, siger Michael Laursen.

Tidsplanen for projektet ligger ikke fast, bortset fra, at det bliver i løbet af 2018, men borgere og erhvervsdrivende i området må forvente gener gennem en længere periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce