Annonce
Brædstrup

Bjarne takker af efter 49 år i autoværkstedet: Dagene er faret afsted

Bjarne Tholstrup har været en del af Tønning Auto siden 1972, men nu er det tid til pensionen. Han overlader derfor autoværkstedet til næste generation. Foto: Morten Pape
Automekaniker og værkfører Bjarne Tholstrup har hele sit arbejdsliv været en fast del af Tønning Auto, men fra 1. juli er det slut. Her overlader han ansvaret til sin svend Anders Hansen.

Tønning: - Det er jo åbenbart gået fint her. Ellers var jeg nok stukket af og havde søgt andre udfordringer.

Sådan lyder det med et lille grin fra 64-årige mester og automekaniker Bjarne Tholstrup, når man spørger ham, hvorfor han ikke har været på andre arbejdspladser end Tønning Auto.

Man skal faktisk helt tilbage til 1972, da Bjarne kom i lære i det lokale autoværksted, og efter endt læretid blev han en del af svendene. I de mange år er der sket meget med både mekanikken og ikke mindst teknikken på bilerne, men det har blot været den benzin, som har gjort, at Bjarne har holdt gnisten for faget.

Annonce

- Der sker virkelig meget i branchen hele tiden, så man skal følge med og på efteruddannelser og kurser hele tiden. Teknik og computer fylder meget mere i bilerne i dag, så det skal man have fuldstændig styr på. Det sidste nye er elbiler, som vi jo også laver og yder service på, siger Bjarne Tholstrup.

Ansatte får ansvar

Bjarne overtog Tønning Auto i 2003, og autoværkstedet udviklede sig hurtigt til et lille familieforetagende. Samme år blev hans kone, Lotte Tholstrup, ansat som kontordame til at styre bogholderiet og økonomi.

Bjarne Tholstrup er stadigvæk mester i autoværkstedet i Tønning. Han overrækker dog snart stafetten til Anders Hansen, som i de sidste to år har været medejer af værkstedet. Foto: Morten Pape

I 2005 blev han søn, Patrick, også en del af værkstedet, da han først blev ansat som lærling og senere som svend. Han skiftede dog i oktober sidste år til en virksomhed i Tørring, der laver stubfræsere.

Den lokale automester har i tidens løb altid troet på, at man vokser af ansvar, så det har både lærlinge og svende nydt godt af under Bjarne.

- Det er kun godt, hvis man bliver kastet ud i opgaverne og prøver noget forskelligt. Det er jo det, man lærer af. Man lærer ikke noget af ikke at prøve, siger Bjarne Tholstrup.

Han har aldrig haft lyst til at prøve andre arbejdspladser end Tønning Auto. Han har nydt at være en del af det lille autoværksted.

- Jeg har jo haft det godt her, så jeg kan ikke se, at jeg skulle tage andre steder hen. Dagene er faret afsted.

Annonce

Svend bliver mester

Nu overdrager han i stedet ansvaret og ejerskabet af Tønning Auto til sin svend, 33-årige Anders Sejr Hansen, der bor et rigtig godt stenkast fra værkstedet.

Anders Sejr Hansen er i forvejen et kendt ansigt blandt kunderne. Han blev ansat i 2005 først som lærling og siden som svend, og for to år siden blev han medejer af værkstedet.

- Jeg har den samme baggrund som Bjarne, hvor jeg er startet som lærling her og har ikke været andre steder siden. Så måske når jeg også at være her i næsten 50 år og aldrig være andre steder, siger Anders Sejr Hansen med et grin.

Han har umiddelbart ikke nogen planer om at lave ting om på værkstedet.

- Nu skal jeg lige lande i det med at have ansvaret for det hele. Men det bliver spændende, og jeg har bestemt en stor lyst til det. Det vigtigste er dog, at kunderne ikke skal kunne mærke forskel. De vil stadig få den samme gode service som før, siger Anders Sejr Hansen.

Annonce

Familien Hansen rykker ind

Når Bjarne Tolstrup stopper 1. juli, sker der samtidig lidt udskiftning i personalet. Lotte Tholstrup stopper nemlig 1. august i kontoret, og dermed kommer der en ny svend og en ny kontordame ind. Det bliver Anders Sejr Hansen far, Leif Hansen, som bliver ny svend i værkstedet, mens Anders' kæreste, Julie Laursen, på sigt er tiltænkt en rolle på kontoret.

- Nu bliver det et nyt familieforetagende, hvor familien Hansen bare tager over, siger Anders Sejr Hansen med et smil.

Bjarne Tholstrup har i mange år arbejdet med sin kone, Lotte, som har arbejdet i kontoret siden 2003. Fra august stopper Lotte Tholstrup også i autoværkstedet, og så skal de to forhåbentlig ud at rejse noget mere ifølge Bjarne. Foto: Morten Pape

Hele generationsskiftet i Tønning Auto markeres ved en reception i værkstedet fredag 25. juni.

Selvom Bjarne Tholstrup stopper i autoværkstedet, så bliver livet uden for arbejdsmarkedet ikke helt stille for Bjarne.

- Jeg har lidt huse, som godt kan trænge til en kærlig hånd. Ellers kører jeg lidt motorcykel, men det står nu ikke lige først for. Min kone og jeg vil også gerne ud og rejse lidt mere, og ellers har jeg fem børn og 10 børnebørn. Så jeg kommer nok ikke til at kede mig. Jeg vil dog passe på med at få for mange interesser, for hvis man har fire-fem stykker, så når man ikke at dyrke det rigtigt alligevel, siger Bjarne Tholstrup.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce