Annonce
Ikast-Brande

Bjarne fejrer 40 år hos Partner Revision: Der er mange fordomme om revisorer, men det er mere end bare tal

Ifølge Bjarne Ulrik Pedersen har de 40 år hos Partner Revision været spændende og udfordrende, men de er også gået alt for hurtigt. Foto: Mikael Lund
Lørdag 1. august er det 40 år siden, statsautoriseret revisor Bjarne Ulrik Pedersen blev ansat hos Partner Revision.
Annonce


Brande: 61-årige Bjarne U. Pedersen blev ansat som revisorelev på Partner Revisions Ikast-kontor med en matematisk/samfundsfaglig studentereksamen, en højere handelseksamen og aftjent værnepligt i bagagen.

Efter udstået elevtid påbegyndte han sideløbende med jobbet som revisorassistent HD-studiet, der foregik på hverdagsaftener og lørdag formiddag.

- Efter bestået HD-eksamen fik jeg lov at læse cand. merc. aud., der delvis foregik i arbejdstiden, men på den betingelse, at jeg samtidig fik det samme fra hånden på kontoret, fortæller Bjarne U. Pedersen, som i løbet af årene fra 1985-90 blev far til 3 børn.

Derfor tog det 5-6 år at blive færdig med studiet. Nogle år herefter påbegyndtes det praktiske undervisningsforløb hen mod eksamen som statsautoriseret revisor, en eksamen der blev bestået i 1997.

Omkring det tidspunkt havde der været nogle sonderinger/samtaler med Kresten Dalum i Brande om sammenlægning af hans revisionsfirma med Partner Revisions afdeling i Brande.

Da det faldt på plads, fik Bjarne U. Pedersen tilbud om at flytte fra Ikast til Brande-kontoret.
Samtidig blev han tilbudt at blive partner i firmaet. I november 1997 kørte hele familien derfor på søndagstur til Brande for at se lidt på byen.

Det afskrækkede ikke, og inden udgangen af december samme år var Brande det nye kontorsted. Først på kontoret i Storegade, hvor statsautoriseret revisor Claus Lykke Jensen og det øvrige personale residerede og kort tid efter på det nye kontor i Torvegade, hvor Partner Revision flyttede til efter sammenlægningen med Kresten Dalums revisionsfirma.

Annonce

Aldrig fortrudt

Huset i Ikast blev sat til salg, og i august 1998 kunne familien flytte ind i et nybygget hus på Vibevej i Brande, som fortsat er bopælen.

- Flytningen fra Ikast til Brande har vi aldrig fortrudt. Der er sket rigtig meget i Brande i de 22 år, vi efterhånden har boet her. Se bare på midtbyen, erhvervsudviklingen, kulturen og infrastrukturen med motorvejen, opsummerer Bjarne U. Pedersen, der også erkender, at det ikke er helt uproblematisk at flytte til en ny by med tre børn i skolealderen, men børnene Mai, Anne og Mads, som jo for længst er blevet voksne, faldt hurtigt til i skolen, på rideskolen og i BIF.

- Den ældste, Mai, er pædagog, gift og har fået 3 børn med en indfødt brandit, så hun flytter heldigvis næppe fra byen, konstaterer Bjarne U. Pedersen med tilfredshed.

De to yngste, Mads og Anne, valgte efter overstået studentereksamen at flytte til København for at læse henholdsvis filosofi og til jordemoder.

- Jeg havde ikke regnet med, at de kom tilbage igen, men efter endt uddannelse og nogle års arbejde i hovedstaden vendte de alligevel permanent tilbage til det midtjyske, nærmere bestemt Herning. Begge havde en kæreste med retur, som de i dag er gift og har børn med. Hvor heldig kan man være, spørger jubilaren.

Annonce

Faldt hurtigt til

- I starten gav børnenes fritidsaktiviteter også os som forældre hurtigt mange nye kontakter, så vi følte os hurtigt godt tilpas i Brande. På rideskolen kom vi flere gange om ugen, og vi blev også involveret i det frivillige arbejde i diverse udvalg og afvikling af ridestævner. Efter pigerne stoppede med ridning, er jeg fortsat revisor for klubben og har været med på de op- og nedture, der har været gennem årene. BIF blev jeg også involveret lidt i i forbindelse med afdækningen af det relativt store bedrageri for ca. en halv mio. kr., som klubben blev udsat for af en tidligere kasserer, fortæller Bjarne U. Pedersen.


Set i tilbageblik har det været 40 spændende år, der er gået utrolig hurtigt. Der har været en rivende teknologisk udvikling fra regnestrimler i metervis til fuld automatisering på de fleste områder.

Bjarne U. Pedersen


Afdækningen førte efterfølgende til, at kassereren blev dømt for underslæb og bedrageri.
Da han flyttede fra Ikast til Brande i 1997, tog han 10-12 kunder med sig. Samtidig blev han også tilknyttet Kresten Dalums kunder.

- Med årene fik jeg et godt og tillidsfuldt samarbejde med Kresten omkring kunderne. Krestens tillid var ikke noget, man bare fik forærende, men noget man først skulle gøre sig fortjent til. Kresten blev som bekendt alvorligt syg og døde alt for tidligt. Vi savner ham stadigvæk på kontoret, understreger Bjarne U. Pedersen.

Annonce

Vindmøller og friskoler

- Hvis jeg skal fremhæve noget, der har haft en særlig betydning for mig, skal det være mit forhold til Uhre, og hvad det har ført med sig, pointerer Bjarne U. Pedersen, der ret hurtigt blev involveret i vindmølleprojekterne i Uhre:

- Der stod folk bag, som mere så på muligheder end begrænsninger!

Siden er det blevet til flere projekter i Uhre, men han har også medvirket til etablering af flere projekter rundt i landet og er også blevet revisor for et par projekter i hovedstaden. Senere blev han kontaktet af folkene omkring Uhre Skole, der gik med en friskole i maven.

- Det var for mig en helt ny boldgade og spændende at være med til. Det var ikke kun nyt for mig, men selvfølgelig også for initiativtagerne og den daværende Brande Kommune, der på det tidspunkt ikke tidligere havde haft friskoler i kommunen. Skolen blev en realitet i 2005 og har klaret sig rigtig flot lige siden.

Deltagelsen i processen med etablering af Uhre Friskole gav jubilaren en specialviden, der rustede ham til at rådgive om etablering af andre friskoler, og Bjarne U. Pedersen er i dag revisor for 15 jyske friskoler.

Den første i Uhre vil dog altid stå som noget særligt for ham, ikke mindst fordi han nu med stor fornøjelse kan følge undervisningen på ”bedsteforældredage” og konstatere, at personalet er lige så fantastiske og dygtige til at formidle læring med indhold, som de i sin tid var til at etablere skolen.

Annonce

Mange fordomme om revisorer

- Set i tilbageblik har det været 40 spændende år, der er gået utrolig hurtigt. Der har været en rivende teknologisk udvikling fra regnestrimler i metervis til fuld automatisering på de fleste områder. Samtidig er lovgivning mv. blevet meget mere omfattende og kompliceret, forklarer Bjarne U. Pedersen og uddyber:

- Jeg tror, der mange fordomme om revisorer som folkefærd. At det er tal det hele. Det er det ikke, men i høj grad samarbejde og kommunikation med mennesker. Uanset den teknologiske udvikling og standardiseringer vil der også i fremtiden være behov for egenskaber som sund fornuft, rettidig omhu og evnen til at møde sine kunder i øjenhøjde.

- Da jeg blev ansat i 1980 var vi vel omkring 45 medarbejdere fordelt på kontorerne i Ikast og Herning. I dag er vi ca. 175 medarbejdere i 8 midt- og vestjyske byer, så Partner Revision har efterhånden fået oparbejdet en betydelig markedsandel i regionen, oplyser han.

Også på et andet punkt er der sket en markant udvikling i løbet af 40 år: Da Bjarne U. Pedersen startede som revisorelev, var revision et rent mandefag; i dag er ca. halvdelen af Partner Revisions ansatte kvinder.

Annonce

Fodboldfan og læsehest

På privatfronten er det samlivet med Ida, der er socialpædagog på Brande Åcenter, der betyder mest. Også samværet med børn, svigerbørn og de 6 børnebørn, der snart bliver til 7, fylder meget. Som Bjarne U. Pedersen konstaterer:

- Der er altid noget man kan få lov til at hjælpe med!

En del af fritiden tilbringes i sommerhuset ved Stillinge Strand på Vestsjælland, hvor jubilarens ellers normalt godt skjulte håndværkergén kommer til sin ret.

- Jeg har bygget et anneks, så der er plads til alle børnebørnene. Og denne sommer skal der laves en stor legeplads ved sommerhuset. Det har jeg sagt de sidste 3 år, men i år bliver det til noget, garanterer jubilaren.

Derudover er han glad for at læse; helst biografier, enten politiske eller historiske, og så har han siden drengeårene holdt med barndomsbyen Ikasts fodboldhold, som dengang lå i 3. division. FC Midtjylland, der som bekendt netop er blevet kåret til danske mestre for tredje gang, følges enten på stadion eller tv.

– Jeg synes, man fik lavet en fornuftig deling, siger han om fusionen, der har bragt områdets fodboldklub helt frem i forreste række.

Jubilæet markeres internt efter sommerferien med personalet på kontorerne i Brande og Give.

Annonce
Annonce
Horsens

HFS testede nye spillere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Er mundbind falsk sikkerhed?

Horsens

Danish Crown tester dagligt 1330 ansatte, men chauffører går fri: Vi har indført et system, som minimerer fysisk kontakt

Annonce