Annonce
Læserbrev

Bjørnsknude. Turisterne og naturen

Læserbrev: For nyligt var vi rigtig mange, der gik glade hjem fra generalforsamling i Strandhuse Sommerhusområdets Grundejerforening. Vi havde nemlig fået et rigtig godt oplæg fra Per Nørmark fra Hedensted Kommune. Han viste blandt andet deltagerne fotos af gangbroer, som det er blevet lavet i Uldum Kær for at naturoplevelsen i Uldum bliver optimal. En sådan gangbro kunne også laves for rimelige midler på Bjørnsknude. Og så var det samtidig en hurtig og effektiv løsning af sti-problemet på Knuden.

Stor var så min forundring, da jeg i Horsens Folkeblad den 29. juni så forløbet ridset op. At den hurtige og effektive løsning med gangbroerne blev udsat.

Glemmer politikerne helt, hvilken værdi turismen har i Juelsminde?

Havnen er udvidet og flot med mange både. Campingpladsen er renoveret og kan prale af fuld belægning. Mange borgere har givet deres personlige bidrag til Hotel Juelsminde Strand. Hotellet er blevet et velfungerende hotel med mange overnatninger af turister. Hotellet har fået en veludbygget kursus-virksomhed, hvor en del kursister har elsket naturoplevelsen at løbe Knuden rundt hver morgen. Kommunen sælger i et væk sommerhusgrunde. En god forretning. Byen sørger for mange aktiviteter, som samler mange mennesker, og er en god indtægtskilde for de forretningsdrivende. Sommerhusejerne betaler anseelige ejendomsskatter og betaler for herlighedsværdi.

Hvor er sommerhusejeren på det yderste Bjørnsknude henne i denne sag? Han har forårsaget skaden ved at nedlægge trampestien. Så må han være med til at udbedre skaden igen.

Har vi andre forårsaget skader ved vores byggerier, er vi forpligtet til at udbedre disse.

Hvor mange år skal turismen og ikke mindst Juelsmindes borgere vente på at få naturoplevelsen tilbage på Bjørnsknude?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgelige og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce