Annonce
Sport

Bjørnene kendte deres besøgelsestid: Pokalmestrene tabte snævert til Bakken Bears

Selvom hjemmeholdet tog teten fra start, var det gæsterne fra Bakken Bears, der kendte deres besøgelsesstid bedst i fredagens topopgør i Basketligaen. Pokalmestrene fra Horsens risikerer nu at lukke Svendborg Rabbits ind i kampen om ligaens andenplads. Her ses Vedran Borovcanin. Arkivfoto: Morten Pape

I den store styrkeprøve mod Bakken Bears inden en eventuel finaleserie tabte Horsens IC i et tæt opgør, hvor Aarhus-holdet trak fra til sidst.

Horsens: Fredag aften var ligaduksene fra Bakken Bears på besøg i Forum Horsens.

I et vaskeægte topopgør skulle de nykårede pokalvindere fra HIC forsøge at genfinde det tårnhøje niveau, holdet havde vist syv dage tidligere.

Det energiske spil og den bundsolide defensiv, der sikrede pokalsejren, viste sig momentvis, men det var ikke nok mod liga-etterne fra Aarhus, der vandt et tæt opgør med cifrene 101-94.

Annonce

Horsens IC-Bakken Bears 94-101 (59-49)

Pointscorere Horsens IC: Stefan Savic 21, Vedran Borovcanin 19, Brandon Tabb 18, Cheikh Sane 13, Lasse Pedersen 6, Aladdin Barakeh 5, Darryl Tucker 4, Frederik Rungby 4, Oscar Jørgensen 3.Pointscorere Bakken Bears: Tobin Carberry 29, Hayden Dalton 27, Tylor Ongwae 17, Adama Darboe 14, Ryan Martin 6, Morten Sahlertz 6, Chris Christoffersen 2.

Tændte fra start

Inden første fløjt blev året pokalfighter Vedran Borovcanin hyldet, og det var netop en tydeligt tændt Borovcanin, der få sekunder efter tip-off opsnappede bolden, dunkede den i nettet og gav Horsens IC den perfekte start.

Offensivt havde horsensianerne succes med at sprede spillet ud og få flere spillere på scoringstavlen. Og selvom bjørnene fra Aarhus bed godt fra sig, endte perioden 32-26 til hjemmeholdet.

Mod slutningen af første quarter var kampen dog blevet en mere rodet affære, som var præget af flere turnovers fra begge hold.

Jævnbyrdig første halvleg

Fra starten af andet quarter startede Bakken Bears med veteranen og to meter-manden Chris Christoffersen på gulvet. Hans tilstedeværelse under kurven var tydelig. Især da hjemmeholdet samtidig gav en hårdt kæmpende Cheikh Sane en pause.

Det udnyttede Bakken-kæmpen kortvarigt til at sætte grus i HIC's offensive maskineri - blandt andet med et flot block på en Stefan Savic i hopla.

Trods muligheden for at reducere forspringet på 15 point og komme bedre med i kampen lavede en anden Bakken Bears-profil, Thomas Lærke, to angrebsfejl i træk i de følgende angreb, netop som momentum skulle til at skifte.

Før halvlegen fik begge hold bedre gang i scoringen bag trepointslinjen, og især Bakken havde held med at komme på straffekastlinjen. Jævnbyrdigt var det dog stadig, og ved halvlegsfløjtet hed stillingen 59-49 til Horsens IC.

Bjørnene trak fra til sidst

Efter pausen kunne det ligne, at begge hold i pausen havde fået en venlig træner-påmindelse om kampens betydning - hvis ikke for grundspillet, så for selvtilliden før et eventuelt gensyn i slutspillet.

Tredje quarter startede derfor i et højt tempo, hvilket især gik ud over Horsens IC's rytme i angrebsspillet. Efter fire minutters spil tog cheftræner Arnel Dedic en tiltrængt timeout.

Et par indskiftninger fra hjemmeholdet satte kortvarigt en prop i Bakkens scoringsstime, men efter knap en halv times spil kunne de rød-gule fra Horsens se udeholdet udligne til stillingen 67-67.

Samme tendens fortsatte mod kampens afslutning, hvor det blev tydeligt, at sidste uges pokalfinale måske havde sat sine spor i benene på HIC-spillerne, som efterhånden skulle slås for deres scoringer.

Horsens-profilerne Vedran Borovcanin og Brandon Tabb forsøgte til slut at tage ansvaret på deres skuldre og skabte dermed spænding til det sidste.

Alligevel var det Bakken Bears, der med afgørende kontrascoringer og en perfekt timet slutspurt kunne trække sig sejrrigt ud af et tæt opgør.

Rabbits kan hente Horsens

Med sejren udbygger Bakken Bears føringen til Horsens IC til otte point. Dermed ser det efterhånden højst usandsynligt ud, at HIC kan nå aarhusianerne i tabellen, før slutspillet begynder.

I stedet åbner nederlaget til Bakken Bears op for, at Svendborg Rabbits, der indtager tredjepladsen, kan nå op på siden af Horsens, som de lige nu er to point efter - dog med en kamp i hånden.

Næste opgave for Horsens IC er hjemmekampen søndag mod BMS Herlev Wolfpack.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce